Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Трансформація сутності ціни в сучасних умовах становлення інформаційного суспільства на світовому рівні (10 годин)



Лекція 6. Сутність методів ціноутворення у відповідності із ступенем монополізації ринків. Досконала та недосконала конкуренція (монополістична конкуренція, олігополія). „Теорія монополістичної конкуренції” Ед.Чемберліна. Диференціація товарів. Дж.Робінсон про використання в монополістичній практиці цінової дискримінації. Особливості ціни на олігополістичному ринку. Твердість ціни. „Система ув’язнених”. Лідерство в цінах.

Лекція 7. Розвиток монополії та її вплив на механізм ціноутворення. Сутність монопольної ціни як перехідної форми. Монопольний прибуток та його джерела. Вплив НТП на монопольний прибуток. Вертикальна та горизонтальна монополізація. Система контрактних та трансфертних цін.

Лекція 8. Розвиток маркетингу як теоретичне відображення еволюції товарних відносин на сучасному етапі. Сучасні концепції маркетингу. Вивчення суспільних потреб та їх відбиття в ціні. Зміна ціни товару у відповідності з його життєвим циклом.

Лекція 9. Вплив держави на формування ціни. Державне антимонопольне регулювання. Інфляція і ціни. Державні заходи подолання інфляції.

Лекція 10. Сучасний стан та напрями розвитку економіки України. Особливості трансформаційних процесів в Україні. „Мозаїчність” української економіки, що є підґрунтям застосування різних методів ціноутворення





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...