Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система основних методів стратегічного аналізу і область їх застосування



Основні методи стратегічного фінансового аналізу Область застосування методів
Аналіз фак­торів зов­нішнього фінансового середовища непрямого впливу Аналіз фак­торів зов­нішнього фінансового середовища безпосередньо­го впливу Аналіз факторів внутрішнього фінансового середовища
SWОТ-аналіз + + +
РЕSТ-аналіз +    
SNW-aнaлiз     +
Портфельний аналіз   + +
Сценарний аналіз + + +
Порівняльний фінансовий аналіз     +
Аналіз фінансо­вих коефіцієнтів     +
Інтегральний ана­ліз за моделлю Дюпона     +
Експертний аналіз + + +

Особливе значення для формування та подальше коригування фінансової стратегії в останні роки набуває вплив факторів зовнішньоекономічного середовища.

Ефективним елементом в управлінні фінансовою стратегії в даному питанні є PEST-аналіз та експертний аналіз (аналіз експертних оцінок).

PEST- аналіз показує в якому економічному середовищі працювала компанія в останні роки, і який вплив мала це середа на отримані компанією показники.

Складові PEST-аналізу є:

Р - політико-правова середу;

Е - економічна середу;

S - соціокультурна середу;

Т - технологічна середу.

Безумовно, страхові компанії повинні реагувати на негативі зміни у зовнішньому економічному середовищі і коригувати свої фінансові стратегії з урахуванням цих змін. Визначення завдань фінансової стратегії на майбутнє необхідно проводити за допомогою експертних методів. Задача фінансової стратегії страхової компанії з урахуванням економічної ситуації в Україні можна представити так (табл. 3.2).

Таблиця 3.2

Задача фінансової стратегії для страхової компанії з урахуванням зовнішньоекономічних умов





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 604 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...