Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контроль поточноi навчальної дiяльностi. 1. Хворий 45-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням




1. Хворий 45-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням. Тiнь середньо iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3 роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi. Об’єктивно без патології.
Мiж якими захворюваннями слiд провести диференцiальну дiагностику у першу чергу?

Хворий 45-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3 роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдас нормi. Об’єктивно без патології. Яке захворювання найiмовiрнiше виявлено у хворого?

З.Хворий 49-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi. Об’єктивно без патології. Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi МБТ. Для якої форми туберкульозу характернi виявленi рентгенологiчнi змiни у хворого?

Хворий 47-ми рокiв. При оформленнi на роботу рентгенологiчно у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4см у дiаметрi iз серпоподiбним ексцентричним проясненням та вогнищевими тiнями навколо. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3 роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi в нормi. Об’єктивно безпатологiї. Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi виявлено МБТ. Якi клiнiко-рентгенологiчнi ознаки свiдчать на користь туберкульозу у хворого?


5. Хворий 50-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi із серпоподiбним проясненням та вогнищевими тiнями навколо. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3 роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi. Об’єктивно без патологiї. Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi виявлено МБТ.
Яка клiнiчна форма туберкульозу виявлена у хворого?

Хворий 50-ти рокiв. При оформленнi на роботу у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням та вогнищевими тiнями навколо. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 3 роки рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi. Об’єктивно без патологiї. Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi виявлено МБТ. Якi рентгенологiчнi ознаки свiдчать на користь туберкульоми?

Чоловiк 51-го року мав контакт з хворим на туберкульоз. Останнi 2 роки рентгенологiчно не обстежувався. Зараз у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi із серпоподiбним проясненням та вогнищевими тiнями навколо. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Аналiз кровi вiдповiдае нормi. Об’єктивно без патології. Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi виявлено МБТ. Сформулюйте дiагноз у вiдповiдностi з клiнiчною класифiкацiєю.


8.
Пацiснт 43-х рокiв мав контакт з хворим на туберкульоз. Останнi 2 роки рентгенологiчно не обстежувався. Зараз у II сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 4 см у дiаметрi із серпоподібним проясненням та вогнищевими тiнями навколо. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Аналiз кровi вiдповiдае нормi. Об’єктивно без патологiї.
Бактерiоскопiчним методом у харкотиннi виявлено МБТ.
Який план лiкування хворого?


9.
Хворий 34-х рокiв. При оформленнi на роботу рентгенологiчно у VI сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 3 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням. Тiнь середньої iнтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 5 рокiв рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi. Об’єктивно без патології.
Яка клiнiчна форма туберкульозу виявлена у хворого?

10. Хворий 34-х рокiв. При оформленнi на роботу у VI сегментi правої легенi виявлено фокус затемнення 3 см у дiаметрi iз серпоподiбним проясненням. Тінь середньої інтенсивностi, контури чiткi, рiвнi. Останнi 5 рокiв рентгенологiчно не обстежувався. Аналiз кровi вiдповiдає нормi.
Об’єктивно без патологiї. Встановлено дiагноз: туберкульома правої легенi.
Якiй фазi процесу вiдповiдають виявленi рентгенологiчнi змiни?


Еталони вiдповiдей:
1. Мiж туберкульозом і злоякiсною пухлиною.
2. Туберкульоз.
З. Туберкульоми.
4. Локалiзацiя фокусу затемнення у II сегментi i наявнiсть вогнищевих тiней навколо, нормальна картина кровi, вiдсутнiсть патологiчних змiн при об’єктивному обстеженнi хворого та наявнiсть МБТ у харкотиннi.

5. Туберкульома.

6. Локалiзацiя у II сегментi, інтенсивність і чіткість контурів тіні, наявність серпоподібного прояснення, вогнища обсіменіння.

7. ВДТБ (дата виявлення туберкульозу) S2 правої легенi (туберкульома), Дестр+, МБТ+М+К+Резист0, ГIСТ0, КатI Ког (№ кварталу) (рік виявлення).

8. Інтенсивна етіотропна терапія продовж 2-3 місяців, після чого вирішити питангня про хірургічне лікування.

9. Туберкульома.

10. Розпаду.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 818 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...