Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відповідальність аудитора



Нашим обов’язком є висловити власну думку щодо цієї фінансової звітності на основі проведеного нами аудиту. Ми провели аудит відповідно до Міжнародних Стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, та з урахуванням вимог Положення щодо підготовки аудиторських висновків.

Ці стандарти зобов’язують нас дотримуватися етичних вимог та планувати і проводити аудит таким чином, щоб отримати обґрунтовану впевненість у тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит передбачає перевірку шляхом тестування доказів, які підтверджують суми у фінансових звітах. Які саме процедури обрати, залежить від рішення аудитора, включно із оцінюванням ризиків не виявлення суттєвих викривлень у фінансових звітах, незалежно від їх причин (шахрайство чи помилка). Під час оцінювання ризику аудитор розглядає внутрішній контроль, що має відношення до підготовки та представлення фінансових звітів, для розробки процедур аудиту, які є відповідними до ситуації, а не для того, щоб скласти думку про ефективність внутрішнього контролю Товариства. Аудит також включає оцінювання застосовуваних принципів бухгалтерського обліку та суттєвих облікових оцінок, здійснених керівництвом, а також оцінювання подання фінансових звітів в цілому.

Висновок

Концептуальною основою фінансової звітності, яку використано для підготовки фінансової звітності, є законодавство України. Ми не спостерігали за інвентаризаціями активів станом на 31 грудня 2012 року, оскільки ці дати передували нашому призначенню аудиторами Товариства та через обмеження в часі. Вказану процедуру виконувала інвентаризаційна комісія Товариства, якій ми висловлюємо довіру, згідно вимог МСА. Нами були виконані процедури, які обґрунтовують думку, що ці активи та зобов'язання наявні. Товариством проведено дооцінку лише одного об’єкту основних засобів, а не цілої групи до якої належить цей об ’єкт, що суперечить нормам П(С)БО 7 «Основні засоби». Проте, за нашою оцінкою, вплив цього факту на фінансову звітність Товариства є незначний і несуттєвий. На думку аудитора, отримані аудиторські докази є достатньою та відповідною основою для висловлення умовно‑позитивної аудиторської думки, за виключенням вищевказаних зауважень, про відповідність дійсного фінансового стану результатів діяльності Товариства за 2012 рік. На нашу думку, фінансові звіти (Баланс та Звіт про фінансові результати), за винятком впливу зауважень, наведених у попередньому параграфі, надають достатньо правдивий та справедливий погляд на фінансовий стан Товариства станом на 31 грудня 2012 року та результати його діяльності за 2012 рік, згідно з ПСБО, та Міжнародними стандартами аудиту.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 374 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...