Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додаткова література. 1. Бігич О.Б. Теорія і практика формулювання методичної компетенції вчителя іноземної мови початкової школи



1. Бігич О.Б. Теорія і практика формулювання методичної компетенції вчителя іноземної мови початкової школи. – К.: Ленвіт, 2006. – 200 с.

2.Зимняя И.А. Психология обучения иностранным языкам в школе. – М.: Просвещение, 1991. – 220 с.

3. Конышева А.В. Игровой метод в обучении иностранному язику. – СПБ.: Каро, 2006. – 192 с.

4.Конышшева А.В. Организация самостоятельной работы учащихся по иностранному язику. – СПБ.: Каро, 2005. – 208 с.

5.Роман С.В. Планування та аналіз навчального процесу з іноземної мови у початковій школі. – Горлівка: ГДПНМ, 2003. – 108 с.

6. Скалкин В.Я. Обучение диалогическому высказыванию. – К.: Радянська школа, 1989. – 158 с. Тести для всіх, хто вивчає іноземні мови / Укл. Г.І. Артемійчук, С.Ю Ніколаєва та ін.. – К.: Ленвіт, 2003. – 168 с.

Форма підсумкового контролю успішності навчання – іспит. Іспит проводиться в кінці 5-го семестру. Загальна кількість балів, яку студент може отримати у процесі вивчення дисципліни протягом семестру, становить 100 балів, з яких 70 балів студент набирає за поточні види контролю i 30 балів – на заліку чи іспиті. Залік перевіряє рівень сформованості практичних умінь студентів з вивченої дисципліни.

6. Засоби діагностики успішності навчання студентів з «Методика викладання іноземної мови в середній школі» охоплюють:

Ÿ поточний контроль і оцінювання навчальної діяльності студентів;

Ÿ рубіжний контроль і оцінювання навчальної діяльності студентів (модуль-контроль);

Ÿ підсумковий контроль (залік/іспит) і оцінювання навчальної діяльності студентів.

Поточний контроль успішності студентів здійснюється протягом семестру. Під час опанування навчальним матеріалом модуля оцінюється аудиторна робота студента, позааудиторна самостійна робота студента.

Рубіжний контроль і оцінювання навчальної діяльності студентів проводиться у формі модульної контрольної роботи. Модульна контрольна робота проводиться після завершення практичних занять, що належать до певного модуля. Модульна контрольна робота складається з завдань на знання теоретичного матеріалу та їх застосування в ході навчання учнів іноземній мові.

У кінці вивчення навчального матеріалу модуля викладач виставляє одну оцінку за аудиторну та самостійну роботу студента як середнє арифметичне з усіх поточних оцінок за ці види роботи з округленням до десятої частки. До цієї оцінки додаються бали за модульну контрольну роботу. Цю оцінку викладач трансформує в рейтинговий бал за роботу протягом модуля. Таким чином, максимальний рейтинговий бал за роботу впродовж періоду одного модуля (з двох) може становити 35.

Підсумковий контроль (залік/іспит) і оцінювання навчальної діяльності студентів. Студентам, які мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 63–70, за рішенням кафедри може бути виставлена підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою «відмінно», за шкалою ЄКТС – А. Підсумковий рейтинговий бал виставляється шляхом додавання до семестрового рейтингового бала студента 30 балів.

Іспит відбувається в усній формі. За 3-4 дні до іспиту студенти пишуть екзаменаційну контрольну роботу (семестрову КР), що оцінюється в 5 балів. Відповіді студентів на іспиті оцінюються за 25-бальною системою. Разом це складає 30 балів за підсумковий контроль.

Перше питання екзаменаційного білету: дати відповідь на теоретичне питання. Студент повинен розкрити теоретичне питання, виокремити її головну думку, узагальнити отриману інформацію (25 речень).

Друге питання екзаменаційного білету: практичне застосування теоретичних знань. Студент повинен висвітлити запропоновану тему, бути готовим відповідати на додаткові запитання викладача стосовно імовірної ситуації, яка може виникнути на уроці іноземної мови (25 речень).

25 балів – студент дає лаконічну, містку відповідь без побічної інформації, висловлює своє ставлення до прочитаного німецькою мовою без явних мовних помилок, вичерпно висвітлює усну тему.

24-15 балів – студент дає загальну відповідь з незначними помилками, висвітлює теоретичне питання з незначними недоліками, неповністю розкриває можливі варіанти вирішення практичної ситуації на уроці.

14-10 балів – студент відповідає на поставлене запитання зі значними помилками, висвітлює усну тему зі значними недоліками, дає рекомендації вирішення практичної проблеми лише частково.

9-0 балів – студент не орієнтується у теоретичному питанні, не може зробити його стислий аналіз, не в змозі знайти застосування теоретичних знань вході практичної діяльності вчителя іноземної мови на уроці.


РЕЦЕНЗІЯ





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 185 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...