Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програма навчальної дисципліни. Чернівецький національний університет



Міністерство освіти і науки України

Чернівецький національний університет

імені Юрія Федьковича

Методика викладання іноземної мови у середній школі

(назва навчальної дисципліни)

Програма

Навчальної дисципліни

(нормативної)

напряму підготовки 0203 – «Філологія»

спеціальності 6. 020303 – «Німецько-український переклад»

(Шифр за ОПП 0203)

Чернівці 2014

РОЗРОБЛЕНО: кафедрою теорії і практики перекладу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

РОЗРОБНИК:асистент кафедри теорії і практики перекладу Євчук Андрій Миколайович

Затверджено на засіданні кафедри теорії і практики перекладу

Протокол № 6 від 28.08.2014 р.

Завідувач кафедри д.філол.н. Бялик В.Д.

Схвалено на засіданні методичної ради факультету іноземних мов

Протокол № 3 від 29.08.2014 р.

Голова методичної ради факультету Беженар І.В.

Рецензенти:

Бехта Іван Антонович доктор філологічних наук, професор кафедри англійської філології Львівського національного університету ім. Івана Франка;

Кушнерик Володимир Іванович – доктор філологічних наук, професор кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Руснак Діана Андріївна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри романської філології та перекладу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.


ВСТУП

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни „ Методика викладання іноземної мови в середній школі ” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки 0203 – Філологія напряму, спеціальності “ 6. 020303 – Німецько-український переклад ”.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є методи, способи і прийоми навчання учнів середніх шкіл іноземної мови (німецької), розвитку навичок та вмінь говоріння, аудіювання, читання і письма, а також розмовних тем і комунікативних ситуацій з комплексним вивченням граматики іноземної мови, спрямованих на удосконалення мовних навичок та комунікативно-лінгвістичної компетенції учнів.

Зміст навчального процесу реалізується у практичному застосуванні знань німецької мови у всіх аспектах – розмовній і писемній мові, аудіюванні, усному й письмовому перекладі, реферуванні писемних та усних текстів.

Міждисциплінарні зв’язки: вивчення навчальної дисципліни базується частково на знаннях, набутих з курсу «Практичний курс основної іноземної мови (німецька)» тощо. А зв’язок з іншими теоретичними та практичними дисциплінами, що викладаються на 1, 2 та 3 курсах («Вступ до перекладознавства», «Практична граматика», «Вступ до мовознавства», «Латинська мова», «Порівняльна стилістика», «Психологія» та ін.), сприяє розвиткові філологічної та педагогічної освіти студентів, логічного мислення і розуміння тих проблем, які виникають на сучасному етапі розвитку методики навчання іноземній мові.

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

І семестр

Програма навчальної дисципліни

І семестр





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 160 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...