Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ви можете вказати тип глибини видавлювання, вибравши один з варіантів



На відстань означає, що видавлювання може проводитися тільки на задану відстань.

До вершини означає, що глибина видавлювання визначається автоматично за положенням зазначеної користувачем вершини: площина торця елемента повинна проходити через вершину чи на заданій відстані від вершини. При виборі опції До вершини потрібно вказати цю вершину у вікні деталі (зазначена вершина підсвічується).

До поверхні означає, що глибина видавлювання визначається автоматично по положенню зазначеної користувачем поверхні: поверхня торця елемента повинна "заходити" за поверхню чи "не доходити" до неї на задану відстань. Форма "торця" елемента повторює форму зазначеної поверхні. При виборі опції До поверхні потрібно вказати цю поверхню (чи плоску грань) у вікні деталі (зазначена поверхня підсвічується). Якщо зазначена грань криволінійна, проекція ескізу повинна цілком належати цієї грані.

Через усі означає, що глибина видавлювання визначається автоматично: елемент видавлюється до грані, найбільш віддаленої від площини ескізу в напрямку видавлювання. Цей варіант не доступний при створенні основи деталі.

До найближчої поверхні означає, що глибина видавлювання визначається автоматично: елемент видавлюється до грані, найменш віддаленої від площини ескізу в напрямку видавлювання. Форма "торця" елемента повторює форму обмежуючої його поверхні. Цей варіант не доступний при створенні основи деталі і при виконанні операції видавлювання в зборці.

Відстань

Значення, введене в це поле, сприймається системою по-різному в залежності від обраного типу визначення глибини видавлювання.

Якщо був обраний варіант На відстань, введіть у це поле глибину видавлювання.

Якщо був обраний варіант До вершини, введіть у це поле відстань між зазначеною вершиною і торцем елемента. Якщо потрібно видавити елемент точно до вершини, задайте нульову відстань.

Якщо відстань до вершини не нульова, вона може бути відкладена як у напрямку видавлювання (у цьому випадку елемент буде видавлений “за” вершину на зазначену відстань), так і проти напрямку видавлювання (у цьому випадку елемент не досягне вершини на зазначену відстань). Щоб змінити напрямок відліку відстані до вершини, користайтеся кнопкою Реверс. Її однократне натискання змінює напрямок на протилежний; ця зміна негайно відбивається у фантомі елемента, що приклеюється.

Якщо був обраний варіант До поверхні, введіть у це поле відстань між зазначеною поверхнею і "торцем" елемента. Якщо потрібно видавити елемент точно до поверхні, задайте нульову відстань.

Якщо відстань до поверхні не нульова, вона може бути відкладена як у напрямку видавлювання (у цьому випадку елемент буде видавлений “за” поверхню на зазначену відстань), так і проти напрямку видавлювання (у цьому випадку елемент не досягне поверхні на зазначену відстань). Щоб змінити напрямок відліку відстані до поверхні, користайтеся кнопкою Реверс. Її однократне натискання змінює напрямок на протилежний; ця зміна негайно відбивається у фантомі елемента, що приклеюється.

Нахил

При виборі будь-якого типу визначення глибини видавлювання доступні опції надання елементу нахилу.

Якщо потрібно, щоб грані елемента мали нахил у напрямку видавлювання, введіть у відповідне поле кут нахилу і вкажіть його напрям, включивши чи виключивши опцію Всередину. При створенні нахилу всередину переріз елемента зменшується в напрямі видавлювання, а при створенні нахилу назовні (тобто коли опція Всередину виключена) переріз збільшується в напрямі видавлювання.

Якщо було обране видавлювання в двох напрямках, то тип визначення глибини видавлювання і числових параметрів (відстань видавлювання, кут і напрямок нахилу) потрібно ввести двічі – для прямого і зворотнього напряму.

Якщо був обраний варіант Середня площина, то параметри задаються один раз. При цьому можливе видавлювання тільки на відстань, і задана відстань розуміється як загальна глибина видавлювання (тобто в кожну сторону відкладається його половина). Параметри нахилу вважаються однаковими в обох напрямах.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...