Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення основи деталі



ПРИЙОМИ СТВОРЕННЯ МОДЕЛІ В КОМПАС-3D

Методичні вказівки для практичних робіт з курсу

“ОСНОВИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЕКТУВАННЯ”

для студентів напрямків

«Інженерна механіка»

«Машинобудування»

«Автомобільний транспорт»


“ПРИЙОМИ СТВОРЕННЯ МОДЕЛІ В КОМПАС-3D”. Методичні вказівки для практичних робіт з курсу “Основи автоматизованого проектування” для студентів напрямку «Інженерна механіка», «Машинобудування», «Автомобільний транспорт» / Укл. М.В. Бойко, Р.В.Лампіка, В.Г. Топільницький. –Львiв: Національний університет “Львівська політехніка”, 2011. - 32с.

Укладачі: Михайло Васильович Бойко

Роман Володимирович Лампіка Володимир Григорович Топільницький

Вiдповiдальний за випуск: проф. Стоцько З.А.

Створення нового файлу деталі

Для того, щоб створити новий файл тримірної моделі деталі, треба викликати з меню Файл команду Створити деталь або натиснути кнопку Нова деталь на Панелі управління.

На екрані відкриється вікно нового КОМПАС-документа (деталі), зміниться набір кнопок на Панелі управління, Інструментальній панелі, склад Стрічки поточного стану і Головного меню. В дереві побудови, що з’явиться у вікні нової моделі, замість слова Деталь можна вказати назву деталі. Після створення файла документа-деталі можна приступати до створення в ньому тримірної моделі.

Створення основи деталі

Побудова тривимірної моделі деталі починається зі створення основи – її першого формотвірного елемента. Основа є в будь-якій деталі; вона завжди одна.

Як основу можна використовувати кожен з чотирьох типів формотвірних елементів – елемент видавлювання, елемент обертання, кінематичний елемент і елемент за перерізами.

Елемент видавлювання

Для створення основи деталі у виді елемента видавлювання викличте з меню Операції команду Операція видавлювання чи натисніть кнопку Операція видавлювання на Інструментальній панелі.

Команда Операція видавлювання доступна, якщо в моделі ще немає основи деталі, і виділений один ескіз.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...