Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Налагодження контакту з класом. Актуалізація і корекція опорних знань



Актуалізація і корекція опорних знань

-Що ви знаєте про хрещення?

-Яке значення має хрещення у житті християн? Узагальнюючи відповіді учнів, вчитель зазначає, що хрещення відіграє надзвичайно важливу роль у житті християн.

Вважається, що вода очищує тіло людини, так само, як каяття – душу. За часів Ісуса Христа цей обряд зазвичай здійснювали у водах річки Йордан.

II. ОСНОВНА ЧАСТИНА

Сприйняття та осмислення нового матеріалу:

1. Як Іоан Хреститель охрестив Ісуса у річці Йордан

Минули роки. Ісус виріс. Багато людей дивувалися: як багато знає ця людина і які мудрі відповіді вона дає! Але ніхто не здогадувався, що це - Син Божий і обіцяний пророками Спаситель.

Тоді у Юдейській пустелі жив пророк на ім¢я Іоан. Він заохочував людей просити у Бога пробачення. Ті, хто зроблять це щиро, і вирішать змінити своє життя, -отримають примирення з Творцем. На відзнаку цього Іоан хрестив цих людей у водах річки Йордан.

Одного разу до Іоана прийшов Ісус. Пророк здогадався, хто перед ним, і вигукнув: -Ти!

Хочеш, щоб я хрестив Тебе? Це мені треба від Тебе хреститися!

“І сталося, як христились усі люди, і як Ісус, охристившись, молився, розкрилося небо, і Дух Святий злинув на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із неба почувся, що мовив: “Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Тебе! “ (Євангліє від св. Луки3:21,22)

Ісус прийняв хрещення, щоб показати усім Свою покірність Богові.

-Що сталося під час хрещення Ісуса?

-Що сказав голос Бога Отця?

2. Як Ісус Христос служив Богові і людям.

Коли Ісусу виповнилось 30 років, він почав виконувати особливу роботу для Бога. Цю роботу називають служінням. Служити-з любов¢ю виконувати обов¢язки, правила, і дотримуватися законів.

Якось диявол спробував був увести Ісуса в оману. Після хрещення Ісус опинився у пустелі на самоті. Аж тут до Нього наблизився сатана. Та Ісус не слухав його. Достатньо, що сатані пощастило одного разу обдурити Адама та Єву, та з Ісусом у нього нічого не вийшло. ¢Тоді каже до нього Ісус: “Відійди, сатано! Бо ж написано: Господові Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!” (Євангліє від св, Матвія 4:10).

Коли Ісус розпочав Своє служіння, Він мав багатьох послідовників, які разом із Ним працювали для Бога. Він назвав їх Своїми учнями. Учень – це той, хто йде слідом за Ісусом і допомагає Йому виконувати особливу роботу для Бога. Для учнів Ісус був найголовнішим за всіх у їхньому житті, він був їхнім вчителем.

“Як проходив же Він поблизу Галілейського моря, то побачив двох братів: Симона, що зветься Петром, та Андрія, його брата, що невода в море закидали, - бо рибалки були. І Він каже до них: “Ідіть за Мною, - Я зроблю вас ловцями людей!” І вони зараз покинули сіті, та й пішли вслід за Ним” (Євангліє від св. Матвія 4:18-20).

Далі за Ісусом пішли ще Яків та Іоан, Пилип, Натанаїл та інші. Серед учнів Ісус відібрав дванадцятьох найближчих, які і Він, зцілювали хворих, перемагали зло. Він навчав їх: “Нічого не беріть у дорогу з собою – ні палиці, ні торби, ні хліба, ні срібла. До якого дому ввійдете – залишайтеся там і звідти рушайте в дорогу”. І де б не були учні Ісуса, вони проповідували Слово Боже.

Учнів Ісуса Христа, покликаних Спасителем поширювати Його вчення по всій землі, ще називають апостолами.

Краще засвоїти, які цінності намагалися прищепити людям Ісус та Його учні, допоможе вправа “Доповніть пропуски”.

Довіряйте Богу, тому що Він обіцяє подбати про____________. Будьте скромними. Не розповідайте усім про свої_________ вчинки. Будьте милостиві, творіть людям__________. Глядіть, щоб у вас було чисте____________. Будьте миротворцями, допомагайте вирішити проблеми і сварки____________ шляхом. Коли вам шкодять, моліться за тих людей і ні за що не відповідайте___________ на зло. Не ображайтесь на інших та не кажіть про них___________. Слухайтесь_____________ та прислухайтесь до того, що каже_________. Слова для довідок: серце, Бога, злом, Ісус, вас, добро, мирним, добрі, погане.

Робота в групах. Даний вид роботи допоможе раціонально використати час уроку, опрацювати певний матеріал, проаналізувати його і обмінятись ідеями з усім класом. Об¢єднуємо учнів у 4 групи. Кожна група отримує завдання:

1 - а група: Прочитайте біблійну історію “Як Ісус Христос годував людей” і розкажіть, яке диво і з якою метою здійснив Ісус Христос?

2 -а група: Прочитайте біблійну історію “Ісус благославляє дітей” і поясніть, як Ісус Христос ставився до дітей, чому важливо приходити до Христа у дитячому віці?

3 – я група: Прочитайте біблійну історію “Ісус воскрисає дівчинку”. Про що свідчить цей вчинок Ісуса Христа? Як ви гадаєте, сьогодні Господь зцілює людей? Як ви гадаєте, сьогодні Господь зцілює людей?

4 – а група: Прочитайте оповідання Н. Лахман “Христос – хліб і світло”. Чому Ісуса називають Хлібом і Світлом для людей? Яке значення для людини має духовна їжа?

Після закінчення часу на обговорення кожна група представляє результати роботи, обмінюється своїми ідеями з усім класом. Ісус зробив багато неймовірних вчинків: зцілював хворих, годував голодних зупинив страшенну бурю, повертав до життя тих, хто вже вмер. Багато чого незвичайного Він робив для тих, хто мав віру. Коли люди вірили, що Ісус може їм допомогти, Він завжди допомагав.

III. ЗАВЕРШАЛЬНА ЧАСТИНА

Узагальнення і систематизація знань.

Вправа “Встановіть відповідність”:

Вчення Ісуса Обманювати, не слухатися, красти

Дива Жаліти людей, творити добро, слухатись Бога

Учні Ісуса Зупинити бурю, зцілити сліпого, повернути до

життя вмерлу дівчинку

Гріхи Симон, Андрій, Яків, Іоан

Вправа “Обмін думками”. Поясніть вислів Оскара Вайльда “Христос помер не лише для того, щоб спасти людей, а й щоб навчити людей спасати один одного”.

Ісус прожив на землі 33 роки. Він вчив людей, як жити, як творити добро і бути милосердним, як ставитись до інших і молитись до Бога. “І Я вам кажу: просіть, - і буде вам дано, шукайте – і знайдете, стукайте – і відчинять вам! Бо кожен, хто просить – одержує, хто шукає – знаходить, а тому хто стукає – відчинять”. (Євангліє від св. Луки 11:9,10).

Ісус уже сотні років є Взірцем для мільйонів людей, які живуть у різних куточках планети. Він і сьогодні чує молитви усіх, хто у Нього вірить, і відповідає на них.

Домашнє завдання:

опрацювати текст уроку 24, виконати завдання 3, 5 в робочому зошиті.

Урок 25. Узагальнення знань та умінь.

Мета уроку:

Навчальна мета. Перевірити рівень знань учнів.

Виховна мета. Виховувати в учнів розуміння важливості Біблії для особистого життя, високі моральні цінності, свідому соціальну відповідальність за наслідки власної поведінки.

Розвиваюча мета. Розвивати уміння вести пошук Істини, знаходити в Біблії відповіді на головні питання людського буття, прагнення плекати власну душу, зберігати та примножувати духовну культурну спадщину християнства.

Хід уроку

I. ВСТУПНА ЧАСТИНА

Вітання: “Слава Богу”, “Слава Ісусу Христу”.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 564 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...