Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Складання контурної відомості



Одночасно із нумерацією контурів складають контурну відомість по видах угідь та по категоріях земель, зазначаючи форму власності на землю.

До особистої приватної власності відносять земельні ділянки, право на які посвідчено державним актом на право власності, або свідоцтвом про право власності (з 01.01.2013р.).

Землі фермерського господарства можуть складатися із:

а) земельної ділянки, що належить на праві власності фермерському господарству як юридичній особі;

б) земельних ділянок, що належать громадянам – членам фермерського господарства на праві приватної власності;

в) земельної ділянки, що використовується фермерським господарством на умовах оренди.

Земельні ділянки для ведення фермерського господарства передаються громадянам України у власність і надаються в оренду із земель державної або комунальної власності. Громадянам України - членам фермерських господарств передаються безоплатно у власність надані їм у користування земельні ділянки у розмірі земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, розташованого на території відповідної ради. Це положення не поширюється на громадян, які раніше набули права на земельну частку (пай).Земельні ділянки, розмір яких перевищує розмір земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, розташованого на території відповідної ради, передаються громадянам у приватну власність для ведення фермерського господарства на підставі цивільно-правових угод.Земельні ділянки надаються громадянам для ведення фермерського господарства єдиним масивом з розташованими на них водними джерелами та лісовими угіддями, наближеними до існуючих шляхів, електро- і радіотелефонних мереж, газо- і водопостачальних систем та інших видів інженерної інфраструктури.

Землі лісового і водного фондів, що входять до складу сільськогосподарських угідь, не можуть передаватися у приватну власність для ведення фермерських господарств, за винятком невеликих - до 5 гектарів ділянок лісів у складі угідь фермерського господарства і невеликих - до 3 гектарів ділянок під замкненими природними водоймами. Фермерське господарство має право проводити залісення частини земель та будувати замкнену водойму на земельній ділянці, що належить фермерському господарству чи його членові на праві приватної власності.

На кожне угіддя в контурній відомості (Таблиця 2.1) відведені дві графи. В графи з непарними номерами контурної відомості слід виписувати номери контурів, в графи з парними номерами – їх площі. Порядок запису угідь в контурній відомості повинен відповідати діючій класифікації угідь. Після занесення всіх номерів і площ контурів в контурну відомість треба зробити підсумок по кожній графі.

Контроль: сума підсумків усіх граф дорівнює загальній площі землекористування (землеволодіння).





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1490 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...