Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Готелі введенні в експлуатацію в м. Києві за період 2010-2012 рр



№ з/п Назва об’єкту Категорія (*) Номерний фонд Готельний оператор
1. Royal City Hotel     Royal Hotels and Spa Resorts
2. Ibis Kiev     Accor
3. Космополіт     Локальне управління
4. Fairmont Grand Hotel Kyiv     Fairmont Raffles Hotels International
5. Holiday Inn Kiev     IHG
6. CityHotel     Локальне управління
7. 11 Mirrors Design Hotel     Локальне управління
8. Ambassador Plaza     Локальне управління
9. Ramada Encore Kiev     Wyndham Hotel Group
10. Alfavito     Локальне управління
11. Старо     Локальне управління
12. Парк-готель Голосієво     Локальне управління
13. Раціотель Київ     Reikartz Hotel Management
14. Компас Амарант     Premier International

Переважну частку на ринку готельних послуг України займають малі готельні підприємства – 92%, середні – 6,6%, великі – 1,4%. Асоціація малих готелів та апартаментів України до малих підприємств готельного типу відносить готель з кількістю до 100 місць.

Щодо територіального розподілу готельного господарства слід навчити, що основою матеріально-технічної бази в Україні є засоби приміщення у великих адміністративних центрах (Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів) і в регіонах, що мають туристично-екскурсійне значення (Карпати, Крим, Чорноморсько-Азовське побережжя тощо). Найбільший обсяг готельних послуг, наданих як громадянам, так і громадянам України, припадає на м. Київ, Автономну Республіку Крим, Дніпропетровську та Західні регіони.

Дослідження свідчать, що ключовим фактором успіху готельного підприємства в сучасних умовах виступає політика підвищення якості готельних послуг. Для вітчизняних готельних підприємств формула «ціна – якість» виступає вагомим чинником досягнення оптимального рівня прибутковості та конкурентоспроможності. Послуги, що надаються, повинні відповідати вимогам, що передбачають додаткові зручності для споживачів, їх привабливість та престижність. На жаль, за різними підрахунками експертів ціни на готельне розміщення в Україні все ще залишаються дуже високими (іноді в 2-3 рази вищі від середньоєвропейських) проте сервіс, порівняно з міжнародним, не найкращий. Нинішня інфраструктура матеріальної бази підприємств готельного не повною мірою відповідає вимогам міжнародних стандартів.

В наш час попит на готельні послуги зосереджений у чотирьох основних категоріях клієнтів:

- перша група - це відомі бізнесмени, політики, люди творчості, суспільне становище яких не дозволяє опускати планку нижче 4-5*. Часто вони обирають стандартний номер у відомому готелі, а не "люкс" у 3* за ті ж гроші;

- друга група - керівники середньої ланки, спеціалісти іноземних, а також вітчизняних компаній. їхні вимоги до "зірковості" готелю менш жорсткі - вони можуть поселитися у готелі як 3*, так і в 5*. Вирішальне значення тут має рівень сервісу. Цінові переваги цього сегмента 120-250$ за добу;

- третя група клієнтів - вітчизняні відрядні, яких за статистикою за останні 2-3 роки стало більше. Фінансові можливості таких клієнтів далеко не однорідні, від 75 до 200 гривень, що дозволяє обирати між 2* і 3* готелями, гуртожитками готельного типу, послугами приватного сектора, проте вирішальне значення тут теж має рівень сервісу;

- четверта група - це іноземці та вітчизняні туристи. Такі клієнти обирають від "люксів" у 3* до номерів у 5* готелях. Із вітчизняних туристів 60 % - це діти і студенти, звичайно з обмеженими фінансовими можливостями, тому часто вони обирають гуртожитки і приватні квартири.

Отож, найбільш привабливими на сьогодні є готелі економ-класу європейського стандарту та якісних підприємств готельного господарства.

Сучасний стан та розвиток економіки України характеризується стрімкими змінами пріоритетів. На даному етапі національна економіка унеможливлюється без туризму, важливою складовою якого є готельне господарство.

Тенденціями розвитку індустрії гостинності є комп’ютеризація готельного сектору; розвиток готелів економ класу; покращення технічного оснащення підприємств готельного господарства; зміцнення співпраці підприємств готельного господарства та органів влади; орієнтація на екологічність; прискорення процесів злиття; збільшення спеціалізації підприємств готельного господарства; об’єднання представників готельної індустрії в асоціації та союзи. Одними з головних факторів при виборі підприємства готельного господарства залишаються безпечність і рівень комфорту.

Тому, головною метою діяльності українських підприємств готельного господарства сьогодні повинно бути бездоганне обслуговування, перевершуюче очікування споживачів; лідерство в своєму сегменті на своєму ринку.

Основні напрямки діяльності готелів повинні бути:

- інноваційність, впровадження новітніх технологій і нестандартних підходів для найкращого задоволення потреб споживачів і ефективнішої роботи персоналу;

- соціальна відповідальність: турбота про довкілля і її збереження; розвиток внутрішнього туризму за допомогою підтримки регіональної туристичної інфраструктури, історичних і культурних об'єктів; турбота про дітей, пропаганда меценацтва і добродійності;

- прагнення до досконалості;

- відповідальність перед споживачами і відповідність стандартам якості;

- орієнтація на гостя, створення атмосфери гостинності.

Однією із перспективних тенденцій розвитку готельного господарства України є орієнтація на екологічність.

В Україні недостатньо готелів, побудованих за екологічними стандартами. Навіть серед номінантів першої національної професійної премії у сфері гостинності України Hospitality Awards не було жодного, хто будував свої об'єкти за екологічними стандартами.

Впровадження екологізація підприємств готельного господарства має позитивні наслідки:

- скорочення собівартості готельних послуг;

- підвищення туристичної привабливості готелю;

- надає конкурентні переваги на туристичному ринку;

- підприємства готельного господарства України наближаються до європейського рівня.

Статистичні показники по підприємствах готельного господарства на початок 2013 року мають наступний вигляд:

- 40 % готелів підвищили загрузку номерного фонду і дохід;

- 27 % загрузка зменшилася, при цьому збільшився дохід;

- 18% збільшилася загрузка, зменшився дохід;

- 15 % готелів зменшення загрузки та доходів [http://prohotelia.com.ua/ 2013/01/12-events-and-trends-of-2012/].

15 березня 2011 пройшла презентація міжнародної програми екологічної сертифікації готелів і курортів Green Key («Зелений Ключ»), під час якої нагородили перший в Україні еко-сертифікований готель - Radisson Blu в Києві. Програма Green Key є одним з 5 проектів міжнародної недержавної, незалежної організації Foundation for Environmental Education. В Україні діяльність Green Key представлена громадською організацією "Екологічна ініціатива".

Сьогодні саме Green Key займається найактивніше екологічною сертифікацією підприємств готельного господарства в Україні. Станом на січень 2013 року Green Key надали еко-сертифікат 14 українським підприємствам готельного господарства в Україні (табл. 13).

Таблиця 13





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 769 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...