Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В післявоєнний період



Період Основні події
1950-і – поч. 1960-х рр.. 1952 рік, США, Кемонс Вілсон, один із перших готелів для автомобілістів «Holiday Inn»
Зростання кількості і популярності мотелів (з ​​обмеженим набором послуг за порівняно низькими цінами)
Визнання нової готельної концепції, прийняття власників мотелів і готелів для автотуристів до «Американської асоціації мотелів і готелів»
Вихід на міжнародний ринок нових послуг: поява готельних мереж «Hilton» «Intercontinental», «Sheraton», «Marriott», «Ramada», «Radisson»
Виникнення готелів для сімейного відпочинку
Розвиток гірськолижного спорту, будівництво курортних центрів в Альпах, Андах та ін.
Перетворення готельного господарства на «готельну індустрію» - з інститутами, послугами, виробничим циклом, методами організації і управління виробництвом
кін. 1960-х – поч. 1970-х рр. Глобальна американська експансія
Збільшення місткості номерного фонду мотелів, готелів, спортивних і рекреаційних таборів
Спорудження фешенебельних готелів з обов’язковою наявністю спортивно-розважальних елементів (плавальні басейни, сауни, солярії, гімнастичні і спортивні зали з кабінетами для масажу, косметичні салони, бари, нічні клуби)
Розширення використання ЕОМ, автоматизація окремих готельних операцій
Зміни у технічному оснащенні готелів (кондиціонери повітря з апаратурою для індивідуального контролю, телевізійні системи в номерах з автономною демонстрацією фільмів, індивідуальна сигналізація, досконаліші засоби зв'язку)

Починаючи з 1980-х років відбувається сегментація ринку готельних послуг. Виникають готелі при аеропортах, конгрес-готелі, готелі-казино, ботелі, ботокемпінги, флотелі, флотокемпінги, розбудовуються курортні, бізнес-готелі та ін., зростає число готельних мереж, об'єднань ланцюгів, асоціацій, тим самим уніфікуються послуги в різних куточках земної кулі. До середини 1990-х років під контролем найбільших готельних об'єднань і ланцюгів перебувало понад 30 % всього світового готельного фонду. З'являються перші азіатські готельні мережі. Зростає число малих готелів і фешенебельних готелів-гігантів, а також вишуканих і химерних (екзотичних) готелів різних архітектурних форм, з різних матеріалів, в незвичайних місцях.

До 2010 р. в рейтингу найбільших готельних мереж світу 9 з перших 50 компаній представляють Китай. На даному етапі ці мережі, насамперед, зосереджені на експансію в азіатському регіоні. Крім того, за останні роки на ринок готельних послуг стали виходити учасники з Австралії, Латинської Америки і Африки. Однак американським компаніям як і раніше вдається утримувати лідерство. Так, на 2009 рік, згідно даних журналу «Hotels», на частку американських готельних мереж припадало 49,5 % світового ринку. Їх найближчі конкуренти - це компанії з Європи, їх частка становила 25 %. Далі йдуть міжнародні готельні мережі з Азії. А потім з великим відставанням розташувалися компанії з Латинської Америки, Австралії та Африки відповідно.

В даний час для готельної індустрії характерне все більше укрупнення провідних міжнародних готельних мереж. Компанії хочуть створювати портфелі брендів готельних мереж, щоб задовольняти потреби різних категорій споживачів. Так, компанія «Hilton» включає в себе 9 відомих готельних брендів: Hilton, Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites by Hilton і The Waldorf Astoria Collection. А французька компанія «Accor» володіє брендами від економ до люкс класу: Formule 1, Ibis, Novotel, Mercure, Pullman і Sofitel.

Ключ до такого успіху, як вважають американські фахівці, знаходиться в самій особистості людини. На підтвердження цих слів буде корисним знайомство з тими людьми, які так чи інакше досягли вершин у готельній індустрії.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 1482 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...