Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реєстрація користувачів в системі



У типовій конфігурації "Бухгалтерія для України" передбачені засоби і механізми обмеження доступу користувачів до інформаційних баз. Це визначає певний рівень інформаційної безпеки системи, попереджаючи несанкціонований доступ користувачів, і підвищує роль відповідальності кожного зареєстрованого користувача системи.

Доступ користувачів до інформаційної бази обмежується через систему аутентифікації, яка полягає у визначенні ролі та набору прав окремого користувача системи, а також можливістю встановити пароль на вхід користувача в систему. Сформувати список зареєстрованих користувачів можна у режимі “ Конфігуратор ” командою “ Адміністрування” – “Користувачі” (рис. 1.5.2).

Рис. 1.5.2. Список зареєстрованих користувачів інформаційної бази

За кожним користувачем інформаційної бази розробник конфігурації, чи адміністратор системи, закріплює відповідний набір прав доступу до даних. Кількість і структура прав визначається конкретною конфігурацією. Список користувачів формується для кожної конкретної організації. Крім того, на етапі конфігурування можливе створення інтерфейсів користувачів різних типів: менеджерів, бухгалтерів, кадровиків і т.д.

Додавання нового користувач до списку зареєстрованих здійснюється командою “ Додати” діалогового вікна “Списoк користувачів ”системи. Для кожного користувача вводяться ім’я та повне ім’я, пароль доступу до інформаційної бази, вказується основний інтерфейс, який буде використовуватись користувачем при запуску системи в режимі “ 1С: Підприємство 8.2” та мова конфігурації (рис. 1.5.3).

Рис. 1.5.3. Реєстрація нового користувача в системі “1С: Підприємство 8.2"

(режим“Конфігуратор”)

Під час запуску програми в режимі “ 1С: Підприємство 8.2”, інформація про зареєстрованого в режимі "Конфігуратор " користувача автоматично зафіксовується в довіднику " Користувачі" інформаційної бази.

Для кожного користувача можуть бути задані індивідуальні настройки, які дозволяють управляти діями прикладного рішення, змінювати поведінку типових механізмів та окремих реквізитів. Настройки відкриваються командою " Сервіс" – "Настройки користувача" (рис. 1.5.4).

Рис. 1.5.4. Вікно настройок користувача системи “1С: Підприємство 8.2”

Діалогове вікно команди має дві закладки: "Настройки" і "Контактна інформація". Основні настройки діляться на такі групи:

- "Вбудований поштовий клієнт" – впливають на роботу користувача з електронною поштою;

- "Основні значення для підстановки в документи й довідники" – забезпечують автоматичну підстановку відповідних значень в однотипні реквізити документів, довідників, звітів та обробок прикладного рішення;

- "Панель функцій" – впливають на доповнення інтерфейсу користувача додатковими можливостями панелі функцій;

- "Загальні параметри" – впливають на виведення підписів відповідальних осіб у звітах і розрахункових відомостях, завантаження актуальних курсів валют при запуску системи, здійснювати контроль кореспонденцій рахунків і т.д.;

У закладці "Контактна інформація" вводиться адреса користувача, телефон, адреса електронної пошти і т.д. Дана інформація використовується при роботі користувача з клієнтами і при роботі з вбудованою електронною поштою.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 2162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...