Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструкції відкритих водостоків



Відкрита система відводу поверхневих вод з міських територій збирає воду в лотки, кювети, канави і канали і відводить її без очищення в найближче водоймище.

Ця система - найпростіший спосіб водовідведення.

Вона недосконала, оскільки лотки, кювети, канави і канали вимагають постійного очищення. Якщо вони мають великі габарити, то погіршують естетичний вигляд вулиці, при малих габаритах не завжди вміщують весь стік. При перетині вулиць необхідно споруджувати містки або прокладати труби великих діаметрів.

Борт-лотки влаштовують із збірних залізобетонних або бетонних елементів, монолітного бетону, труб, розрізаних навпіл і т.д. Розміри лотків визначаються за розрахунком. На внутрішньо-квартальних проїздах глибина води не повинна перевищувати 6 см, на вулицях обмежується і ширина потоку води, яка не повинна перевищувати 2 м. Кювети розміщують по сторонах проїжджої частини. Робляться у вигляді каналів трапецеїдального перетину, стінки зміцнюються каменем, залізобетонними плитами або бетоном. Водовідвідні

канави для перехоплення дощових вод з вищерозташованих територій влаштовують аналогічно кюветах. Найменші розміри канав і кюветів трапецеїдального перетину: ширина по дну 0,3 м, глибина 0,4 м. Швидкості течії дощових вод в канавах і кюветах не повинні перевищувати найбільших швидкостей, величини яких залежать від виду кріплення стінок і приблизно складають від 1 до 4 м / с.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 274 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...