Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Встановлення та налаштування RIS



Розгортання сервера віддаленого встановлення у вашій мережевій інфраструктурі виконується в два етапи:

• установка RIS-сервера;

• настройка RIS-сервера.

При установці ОС Windows Server 2003 на сервер служба RIS за замовчуванням не встановлюється. За допомогою компонента панелі керування "Установка й видалення програм" в розділі "Установка компонентів Windows" необхідно додати "Служби віддаленої установки". Після цього в розділі "Адміністрування" з'являється компонент "Установка служб віддаленого встановлення", що дозволяє запустити майстер підготовки сервера RIS. При першому запуску майстра установки служб віддаленої установки вибирається диск для розміщення RIS, папка для зберігання інсталяційних файлів, створюється образ для віддаленої установки клієнтської ОС. Після завершення процесу установки служби RIS з'явиться вікно, представлене на рис..

Рис. Завершення установки служби RIS

Важливо, щоб сервер RIS пройшов авторизацію в Active Directory, про це сигналізує останній прапорець "DHCP-авторизація". Якщо не авторизувати сервер RIS, то він не зможе відповідати на запити клієнтських комп'ютерів для мережевої завантаження служби.

Необхідно також створити в Active Directory обліковий запис користувача, якою буде дозволено створювати облікові записи комп'ютерів у домені. Процес віддаленого встановлення ОС на клієнтському комп'ютері починається з введення імені і пароля користувача, у якого є такі дозволи.

Важливим аспектом виконання методу віддаленої установки є підготовка образів ОС, які зберігаються на окремому томі сервера RIS. Використовуючи файл відповідей для віддаленої установки, можна налаштувати декілька варіантів автоматичної установки, які будуть пов'язані з одним чином ОС, що зберігаються на сервері RIS. Для цього необхідно створити відповідні файли відповідей, в яких можна налаштувати параметри ОС, що конфігуруються під час її установки. Файли відповідей для віддаленої установки мають розширення *. Sif і можуть бути створені за допомогою диспетчера установки Windows.

Якщо на сервері RIS зберігається більше одного образу, то при запуску майстра установки клієнтів завантажиться екран вибору образів ОС. Якщо доступний тільки один образ ОС, то майстер установки клієнтів просто попросить користувача підтвердити установку. Коли один з образів ОС обраний, з'являється повідомлення про те, що на даний комп'ютер буде встановлена ОС, існуючі розділи будуть видалені, а жорсткий диск буде відформатований, і всі дані, що знаходяться на диску, будуть стерті.

Як бачимо з усього перерахованого вище, виконання методу віддаленої установки має багато нюансів і вимагає великої підготовки для його реалізації. Однак, виконавши установку і настройку сервера RIS один раз і провівши його апробацію на тестовому клієнтському комп'ютері, ваша мережева інфраструктура придбає незамінний і дуже корисний сервіс. Процес віддаленої установки клієнтських ОС Windows XP Professional за допомогою сервера RIS вимагає мінімум участі користувача.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...