Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Попередні вимоги для проведення методу



Для виконання віддаленої установки клієнтський комп'ютер повинен мати BIOS і мережевий адаптер, що підтримують технологію предзагрузочной середовища виконання - РХЕ (Pre-boot execution Environment). Технологія РХЕ застосовується для встановлення з'єднання з сервером RIS. Переконайтеся, що на всіх клієнтських комп'ютерах в BIOS є можливість встановити в якості завантажувального пристрою мережевий адаптер. Якщо така можливість відсутня, то необхідно створити завантажувальну дискету віддаленої установки за допомогою утиліти "Генератор дисків віддаленого завантаження" - rbfg.exe (Remote Boot Disc Generator). Файл rbfg.exe розташований в папці \ RemoteInstall \ Admin \ i386 на сервері віддаленого встановлення RIS.

Для функціонування сервера RIS в мережевій інфраструктурі необхідна наявність наступних мережевих служб:

• Служба DNS. Потрібно для пошуку в мережі серверів RIS. Клієнт RIS запитує у сервера DNS ім'я і IP-адресу сервера RIS.

• Служба DHCP. Для установки мережевого з'єднання клієнт RIS повинен мати IP-адресу. Але так як на клієнтському комп'ютері ще немає операційної системи, призначити статичний IP-адресу неможливо, тому необхідно використовувати динамічну адресацію. Для цього в мережі повинен працювати сервер DHCP.

• Служба Active Directory. RIS використовує групову політику Active Directory для визначення дозволів облікових записів користувачів і комп'ютерів. Облікового запису користувача, яка буде використовуватися для проведення віддаленої установки, має бути призначене право "Вхід у якості пакетного завдання" ("Log On as a Batch Job") і дозвіл на створення облікових записів в домені. Перш ніж сервер RIS зможе обслуговувати запити клієнтських комп'ютерів, він повинен бути авторизований в Active Directory. Також Active Directory застосовується для того, щоб визначити, який сервер RIS повинен використовуватися для віддаленої установки, якщо таких серверів в мережі декілька.

Перераховані мережеві служби не обов'язково повинні бути встановлені на тому ж сервері, що і RIS, але вони повинні бути доступні в мережевій інфраструктурі.

Метод віддаленої установки вимагає, щоб RIS був встановлений на тому, до якого дозволений загальний доступ через мережу. Загальний тому повинен відповідати наступним вимогам:

• він не є тим же самим диском, з якого запускається Windows Server 2003;

• на ньому є достатньо вільного місця для зберігання програмного забезпечення RIS і різних образів Windows XP Professional;

• він відформатований з використанням файлової системи NTFS версії 5 або вище.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...