Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцініть правильність рішення суду. Який порядок зміни обвинувачення у суді?



Під час розгляду у суді кримінального провадження про крадіжку, вчинену гр. Ільїним в судове засідання не з’явився свідок Прокопчук.

Оцініть дану ситуацію. Чи можливий судовий розгляд за відсутності свідка? Якими мають бути подальші дії суду щодо забезпечення явки в суд свідка Прокопчука?

ТЕМА: ПРОЦЕДУРА СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ. СУДОВІ РІШЕННЯ

Під час судового розгляду кримінального провадження за обвинуваченням гр. Лугового Т.М. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України «Катування, вчинене з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості», обвинувачений порушував порядок у залі судового засідання та нецензурно лаявся на адресу суду і присутніх у залі суду. У зв’язку з цим суд виніс ухвалу про видалення обвинуваченого із зали судового засідання на весь час судового розгляду.

Оцініть правильність рішення суду.

Мати потерпілого Онищенка, у кримінальному провадженні про умисне спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, з’явившись до суду на судовий розгляд не була допущена головуючим до зали судового засідання, оскільки зала судового засідання була переповнена і вільних місць не було.

Якої вимоги кримінального процесуального закону не було дотримано судом?

Під час судового розгляду після оголошення складу суду захисник обвинуваченого заявив відвід прокурору Гришку, аргументуючи своє рішення тим, що, як йому стало відомо, прокурор Гришко є двоюрідним братом представника цивільного позивача, а отже не може неупереджено виконувати свої функції у даному кримінальному провадженні.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...