Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гр. Хромська, вважаючи дії слідчого незаконними, оскаржила дане рішення до апеляційного суду. Суд виніс ухвалу про повернення скарги



Оцініть дану ситуацію.

ТЕМА: ПІДСУДНІСТЬ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ. ПІДГОТОВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Після призначення кримінальної справи до судового розгляду захисник обвинуваченого заявив клопотання про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Суддя, призначений для розгляду даної справи, відмовив захисникові у задоволенні клопотання, аргументуючи своє рішення тим, що після закінчення досудового розслідування всім учасникам було надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Чи є правомірним рішення судді?

29. Складіть таблицю видів підсудності та дайте їх визначення:

Вид підсудності Визначення виду підсудності
     

У підготовчому судовому засіданні Київського районного суду м. Харкова обвинувачена за ч.4 ст. 303 КК «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією, вчинені щодо малолітнього» України громадянка Тепла О.Г. заявила клопотання про розгляд кримінального провадження відносно неї судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних. Суд задовольнив клопотання гр. Теплої О.Г. та призначив дату та місце проведення судового розгляду.

Проаналізуйте правильність прийнятого судом рішення.

ТЕМА: СУДОВИЙ РОЗГЛЯД: ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Під час судового розгляду кримінального провадження по обвинуваченню громадянина Козака за ч. 2 ст. 130 КК України «Зараження вірусом імунодефіциту людини» з’ясувалось, що на час вчинення цього злочину потерпіла була неповнолітньою. Дійшовши до переконання, що обвинувачення необхідно змінити на ч. 3 ст. 130 КК України, прокурор склав новий обвинувальний акт та виклав обґрунтування прийнятого рішення. Суд своєю ухвалою перекваліфікував дії обвинуваченого Козака та продовжив судовий розгляд.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...