Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцініть правомірність дій слідчого



До слідчого РВВС звернувся його знайомий із проханням встановити за радіосигналом мобільного телефона місцезнаходження його дружини, яка напередодні поїхала у відрядження до іншого міста. Знайомий, маючи сумніви щодо вірності дружини, хотів би впевнитись, що та насправді у відрядженні. Слідчий, розуміючи схвильованість знайомого, звернувся до технічного відділу, де локалізували радіосигнал. Також, аби догодити старому знайомому, слідчий надав йому роздруківки повідомлень з телефону його дружини.

Оцініть правомірність дій слідчого. Які негласні слідчі (розшукові) дії фактично було проведено слідчим? Назвіть підстави та порядок їх проведення.

У зв’язку із розслідуванням вбивства, слідчий вирішив для проведення порівняльного дослідження таємно отримати зразки відбитків пальців рук одного із свідків. Для цього слідчий під час допиту запропонував свідкові випити води, після чого, направив склянку, яку тримав у руках свідок, на трасологічну експертизу.

Визначте правомірність дій слідчого. Яку негласну слідчу (розшукову) дію фактично було проведено слідчим? Назвіть підстави та порядок її проведення.

ТЕМА: ЗУПИНЕННЯ І ЗАКІНЧЕННЯ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Під час судового розгляду у кримінальному провадженні про доведення до самогубства захисник обвинуваченого заявив клопотання про виклик у судове засідання свідка, якого раніше по справі заявлено не було та повідомив, що даного свідка він встановив лише після закінчення досудового розслідування, тому не здійснив відкриття даних матеріалів стороні обвинувачення.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 234 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...