Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік ключових термінів і понять теми



Фінансовий контроль:поняття, завдання, принципи, об’єкти та суб’єкти фінансова дисципліна; види фінансового контролю; методи фінансового контролю; форми фінансового контролю (перевірка, ревізія, інвентаризація, обстеження, фінансовий моніторинг; державний фінансовий аудит; аудит (аудитори і аудиторські фірми); правові засади державного регулювання фінансового контролю; система органів фінансового контролю в Україні та їх повноваження.

Завдання для самостійної роботи:

1. Самостійно опрацюйте відповідні розділи (глави) рекомендованих посібників. Враховуючи те, що до цієї теми не передбачено лекції, законспектуйте у робочому зошиті основні положення, що розкривають її зміст у відповідності з планом семінару, а також опрацюйте наведені нижче наступні завдання для самостійної роботи і питання для самоконтролю. Окремо у розділі робочого зошита «термінологічний словник» розкрийте зміст ключових понять теми.

2. У яких видах фінансового контролю (попередній, поточний та наступний) застосовуються такі методи і способи фінансового контролю та чому:

а)аналіз проведеного аудиту;

б) ревізія;

в) аналіз фінансово-господарської діяльності;

г) інвентаризація;

д) контроль за складанням кошторису;

е) обстеження;

є) контроль за виконанням кошторису державної установи.

3. За дорученням Президента України Рахункова палата здійснила контроль за фінансуванням програми "Допомога соціально незахищеним громадянам", затвердженої рішенням Голосіївської районної у місті Києві ради.

Які фінансові правовідносини виникли у цій ситуації?

Оцініть правомірність ситуації.

4. Керівником аудиторської фірми «Аудит консалтинг» є громадянин Павленко, який у травні 2008 р. отримав сертифікат про право на заняття аудиторською діяльністю. Аудиторська фірма у липні 2011 р. уклала з акціонерним товариством «Меблі» такі договори:

- на проведення аудиторської перевірки з метою підтвердження достовірності фінансової звітності;

- на здійснення посередницьких операцій з реалізації продукції даного підприємства.

Оцініть правомірність ситуації.

5. Визначте, до компетенції яких органів фінансового контролю
відноситься перевірка наступних суб'єктів:

- недержавний страховий фонд;

- Адміністрація Президента України;

- Ощадний банк України;

- акціонерне товариство "Горизонт";

- обласний суд;

- Міністерство фінансів України;

- державне підприємство;

- НБУ.

6. Аудиторська фірма уклала договір на проведення аудиторської перевірки з акціонерним товариством «Сигнал», директор якого є батьком провідного аудитора фірми, що бере участь в аудиторській перевірці.

У договорі на проведення аудиторської перевірки було передбачено предмет і термін перевірки.

Оцініть правомірність ситуації.

7. На вимогу контрольно-ревізійного управління у м. Києві було проведено аудиторську перевірку підприємства «Укргазбуд», що повністю утримується за рахунок бюджету і не займається підприємницькою діяльністю. Аудит провели аудитори аудиторської фірми «Процес» Козаченко і Марченко (останній є братом директора підприємства Воронова).

Дайте правовий аналіз цій ситуації.

8. Документальна перевірка підприємства районною податковою інспекцією засвідчила, що бухгалтерський облік на цьому підприємстві ведеться з численними порушеннями: не ведеться облік за деякими регістрами, що пов'язані з обліком податкових платежів, головна книга та інші облікові документи оформлені недбало, з численними виправленнями, підчистками; немає деяких документів про надходження і видатки коштів. В акті документальної перевірки зафіксовано конкретні суми заниження податкових зобов'язань,виявлених за бухгалтерськими документами підприємства. За матеріалами перевірки прийнято рішення про застосування штрафних санкцій за приховування (заниження) прибутку.

Чи є правомірними дії податкової інспекції стосовно цього підприємства?

Чи є правомірними дії ревізора?

9. Під час проведення ревізії на підприємстві ревізор вилучив у бухгалтера чорнові записи про ведення бухгалтерського обліку цього підприємства. Вилучення оформлено протоколом, копію якого вручено під розписку директорові підприємства.

Чи є правомірними дії ревізора?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 529 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...