Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік ключових термінів і понять теми. Фінансове право: поняття, предмет та метод; система та джерела фінансового права; система фінансового законодавства; принципи фінансового права; суб’єкти



Фінансове право: поняття, предмет та метод; система та джерела фінансового права; система фінансового законодавства; принципи фінансового права; суб’єкти фінансового права та фінансових правовідносин.

Завдання для самостійної роботи:

1. Опрацюйте визначений вище для підготовки до семінару з теми №2 навчальний матеріал користуючись конспектом лекції, рекомендованими посібниками (підручниками), а також іншими джерелами.

2. Внесіть до «Термінологічного словника» вказані вище ключові терміни і поняття з відповідними визначеннями, знайденими у рекомендованих підручниках, посібниках, фахових словниках, а також у нормативно-правових актах.

3. Проаналізуйте наступну ситуацію:

Лауреат конкурсу юних піаністів ім. Бетховена, проведеного в м. Києві, 15-річний житель м. Львова Веніамін Музикантський одержав премію (2500 доларів США) і був запрошений виступити із сольними концертами в Німеччині, за які йому було виплачено 10550 євро. Після прибуття в м. Львів він був оповіщений про необхідність з'явитися до податкової інспекції, заповнити декларацію і сплатити податок на всі суми доходів. Батьки Веніаміна заявили податковому інспекторові, що їхній син є неповнолітнім і не може бути суб'єктом фінансових правовідносин а, отже, платити податок не зобов'язаний.

Оцініть юридичну обґрунтованість позицій сторін. Покажіть на прикладах, у яких випадках фізична особа стає суб'єктом фінансових правовідносин.

4. Оцініть правомірність ситуації. Чи зобов'язане підприємство у подальшому надавати Мінфіну України інформацію про отримання, погашення та обслуговування нижчезазначеного запозичення?

Державне підприємство "Маяк", у статутному фонді якого державі
належить 55% акцій, має намір здійснити зовнішнє запозичення на 2 роки.
Мінфін України зобов'язало підприємство погодити з ним здійснення такого запозичення. Однак керівництво підприємства заявило, що це не входить до кола повноважень Мінфіну України.

5. Визначте, які з наведених нижче повноважень здійснює Мінфін
України:

- розробляє проект Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період; затверджує паспорти бюджетних програм; здійснює місцеві запозичення; складає річний звіт про виконання закону про Державний бюджет України?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...