Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік ключових термінів і понять теми. Фінанси як економічна ті юридична категорії; функції фінансів; централізовані та децентралізовані фінанси; публічні та приватні фінанси; фінансова система



Фінанси як економічна ті юридична категорії; функції фінансів; централізовані та децентралізовані фінанси; публічні та приватні фінанси; фінансова система України; публічна фінансова діяльність: зміст, принципи та правові форми; повноваження органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері фінансової діяльності; методи та правові форми публічної фінансової діяльності.

Завдання для самостійної роботи:

1. Опрацюйте визначений вище для підготовки до семінару з теми №1 навчальний матеріал користуючись конспектом лекції, рекомендованими посібниками (підручниками), а також іншими джерелами.

2. Виділіть в робочому зошиті окремий розділ під назвою «Термінологічний словник» та внесіть до нього вказані вище ключові терміни і поняття з відповідними визначеннями, знайденими у рекомендованих підручниках, посібниках, фахових словниках, а також у нормативно-правових актах.

3. Складіть в робочому зошиті перелік законодавчих та інших нормативно-правових актів України, що визначають функції та повноваження органів держави та місцевого самоврядування у сфері фінансової діяльності.

4. У робочомузошиті, користуючись Конституцією України та рекомендованими до теми джерелами чинного національного законодавства складіть перелік органів державної влади загальної та спеціальної компетенції, які здійснюють фінансову діяльність в Україні, та коротко викладіть їх головні повноваження.

5. Випишіть норми Конституції України, якими визначаються конституційно-правові основи фінансової діяльності





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 198 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...