Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Четвертий етап рейдерського нападу – підбиття підсумків



Як стверджують самі рейдери, основною статтею видатків у бюджеті рейдерського захоплення є підкуп правоохоронних і контролюючих органів та суддівського апарату. За повідом­леннями в засобах масової інформації, найчастіше вдаються до корупції працівники прокуратури, УБОЗ та ДСБЕЗ.

У разі проведення рейдерської операції нечесні на руку пра­цівники прокуратури можуть порушити кримінальну справу стосовно керівника фірми-жертви за 10-50 тис. дол. США, за­лежно від складності випадку, персони і контактної особи. Зро­зуміло, що чим вище корумпована посада, тим вищі гонорари.

Що стосується діяльності корупційних працівників УБОЗ, то вони зазвичай найлегше йдуть на контакт, однак рейдери з ними намагаються не контактувати, оскільки їхня робота не є вишуканою: вони підкидають затриманим зброю, наркотики та інший компромат, б’ють та мордують затриманих. А тому порушені кримінальні справи за матеріалами такого горе-правоохоронця, як правило, «шиті білими нитками» і досвідче­ним адвокатом «розвалюються» у суді. Крім цього, в людини, яка пройшла «спілкування» з такими гope-працівниками, ви­никає бажання досягти правової і соціальної справедливості шляхом не альтернативного впливу на рейдера, а шляхом його вбивства. А відтак, яким би не був рейдер, наживати собі ворогів, які прагнуть його вбити, він не хоче. Власне тому порушення замовленої кримінальної справи корупціонерами з УБОЗу є най­дешевшим серед інших (100-5 000 дол. США).

 
 

Дані Центру дослідження корпоративних відносин.

Дещо інакше оцінюють роботу корупціонерів із ДСБЕЗ, оскільки результат замовлення даній структурі, як правило, виражений у мотивованій і такій, що не розвалиться у суді, кримінальній справі. Окрім цього, з підслідними бесідують ввічливо, їх не б’ють, волі, на стадії слідства, позбавляють вкрай рідко, загалом виводять замовленого з гри, не озлоблюючи його і не провокуючи на відверто кримінальні заходи протидії. А тому корупціонери, що працюють у цій установі, можуть запросити плату за такі послуги на рівні 5-50 тис. дол. США. Що стосується закриття кримінальних справ у розглядуваних структурах, то вони обходяться замовникам ще дорожче.

Окремим рядком ідуть витрати на судових виконавців. Недешевим є інструмент рейдера і щодо процесуальних забезпечуючих заходів, що виражені, приміром, в арешті акцій фірми-жертви.

Підрахувавши вищезазначені витрати і враховуючи те, що рейдер вимушений нести велику кількість накладних видатків на організацію й утримання десятків підставних фірм, на збирання інформації, на забезпечення безпеки тощо, можна отримати собівартість рейдерської операції щодо захоплення фірми від 100 000 до 1 млн дол.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...