Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні поняття та терміни. Головне контрольно-ревізійне управління -центральний орган виконавчої влади, який забезпечує державний контроль за витрачанням коштів і матеріальних



Головне контрольно-ревізійне управління -центральний орган виконавчої влади, який забезпечує державний контроль за витрачанням коштів і матеріальних цінностей, станом і достовірністю бухгалтерського обліку в розпорядників бюджетних коштів.

Державна податкова адміністрація - центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, у завдання якого входить контроль за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів та цільових фондів податків і зборів, а також неподаткових платежів, ведення обліку платників податків тощо.

Державне казначейство України -структурний підрозділ Міністерства фінансів, який забезпечує виконання бюджетів та обслуговування бюджетних установ, облік, звітність та контроль руху бюджетних коштів.

Державний митний комітет-центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує дотримання митного та іншого законодавства при перетині митного кордону країни громадянами чи товарами.

Колегія ДКУ - орган колегіального вирішення важливих питань діяльності Казначейства, який затверджується Головою ДКУ у складі 11 членів.

Контрольні повноваження ДКУ -контролює надходження до бюджетів, відповідність видатків бюджетним асигнуванням та затвердженим кошторисам, дотримання правил бухгалтерського обліку бюджетних операцій та звітності.

Контрольні повноваження Міністерства фінансів -контролює й забезпечує реалізацію всіх стадій бюджетного процесу.

Контрольні повноваження Рахункової палати -контролює ефективність та цільове використання бюджетних коштів, реалізацію бюджетних програм, утворення, обслуговування та погашення державного боргу, дотримання вимог бюджетного законодавства.

Міністерство фінансів - центральний орган виконавчої влади, орган оперативного управління бюджетом, який забезпечує розроблення та реалізацію фінансової політики держави, управління бюджетним процесом, регулювання фінансового ринку та організацію фінансових відносин в країні.

Рахункова палата - інший центральний орган державного управління, вищий орган зовнішнього фінансового контролю, який утворюється Верховною Радою України і здійснює контроль за використанням бюджетних коштів та коштів позабюджетних фондів розпорядниками бюджетних коштів.

Податкова міліція - підрозділ ДПА, у функції якого входить боротьба з податковими правопорушеннями, контроль за Додержанням податкового законодавства, оперативно-розшукова, кримінально-процесуальна та охоронна діяльність.


Питання для самопідготовки та самоконтролю

1. Дайте характеристику органів управління бюджетом.

2. Назвіть завдання і функції центрального апарату Мінфіну України.

3. Охарактеризуйте організаційну структуру Мінфіну України?

4. Назвіть основні департаменти Мінфіну та напрямки їх Діяльності.

5. Які завдання та функції реалізують місцеві фінансові органи?

6. Обґрунтуйте необхідність створення Державного казначейства України.

7. Яка структура, функції і завдання органів Державного казначейства?

8. Якими повноваженнями наділені органи Державного казначейства?

9. Яка роль у бюджетному процесі органів ДПАУ?

10. Назвіть завдання та функції органів ДПАУ.

11. Якими повноваженнями наділені органи ДПАУ?

12. Охарактеризуйте організаційну структуру ДПАУ.

13. Які завдання мало на меті створення Рахункової палати?

14. Яка організаційна структура Рахункової палати?

15. Які функції та повноваження має Рахункова палата?

16. Охарактеризуйте основні методи роботи Рахункової палати.

17. Яку роль у бюджетному процесі відіграє Державна контрольно-ревізійна служба?

18. Назвіть функції та повноваження ДКРС.

19. Які види контролю забезпечує ДКРС?

20. Як взаємодіють органи оперативного управління в процесі виконання бюджетів?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...