Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до семінарського заняття. При вивченні першого питання слід звернути увагу на механізми визначення рівнів конкурентоспроможності продукції промислового підприємства та її якості



При вивченні першого питання слід звернути увагу на механізми визначення рівнів конкурентоспроможності продукції промислового підприємства та її якості, оскільки оцінка якості продукції характеризується рівнем її конкурентоспроможності; уяснити зміст таких понять як якість продукції, рівень якості, абсолютний рівень якості, надійність та довговічність виробу, ремонтопридатність техніки, конкурентоспроможність підприємства, конкурентоспроможність продукції, корисний ефект, сукупні витрати; життєвий цикл; вміти обґрунтувати доцільність використання середнього коефіцієнту сортності продукції; з’ясувати, чим характеризується оцінка якості продукції та які показники необхідні для аналізу її конкурентоспроможності.

При розгляді другого питання важливим є: вивчення структури системи забезпечення конкурентоспроможності, змісту зовнішнього середовища системи; аналіз організації прийняття конкурентоспроможних управлінських рішень у керуючій підсистемі; оцінювання конкурентоспроможності продукції. Обґрунтування комплексного підходу до підвищення якості і конкурентоспроможності продукції. Доцільним також буде з’ясування основних напрямів підвищення якості та їх обґрунтування. Слід ознайомитися з загальною схемою оцінювання конкурентоспроможності і запам’ятати, що цей процес починається з визначення мети дослідження. Треба знати, на чому ґрунтується оцінювання конкурентоспроможності, тобто номенклатуру параметрів, яка включає дві узагальнюючі групи.

Рекомендується визначити підхід вибору бази порівнянь для оцінювання конкурентоспроможності.

Стосовно опрацювання третього питання, слід звернути увагу на роль сертифікації та стандартизації продукції на сучасному підприємстві та державну політику у сфері управління якістю продукції.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 144 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...