Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до семінарського заняття. В процесі вивчення першого питання теми необхідно звернути увагу на склад системи матеріально-технічного забезпечення виробництва; критерії вибору



В процесі вивчення першого питання теми необхідно звернути увагу на склад системи матеріально-технічного забезпечення виробництва; критерії вибору постачальників матеріально-технічних ресурсів; порядок укладання договору, що регламентує всі умови постачання; з’ясувати, в якому випадку у розділі “Особливі умови угоди” зазначаються точні способи визначення змінної ціни; зосередитися на методах відносно розрахунків потреби в ресурсах, методі прямого розрахунку, який дає змогу одержати науково обгрунтовані дані про величину нормативних витрат матеріалів.

Складовою частиною річної потреби підприємства в матеріальних ресурсах є їх потреба на утворення виробничих запасів сировини і матеріалів, тому слід згадати, які існують види виробничих запасів та обґрунтувати, чому створення необхідних запасів повинно забезпечувати безперервну роботу підприємства і прискорення оборотності оборотних коштів.

Розкриваючи друге питання, слід уяснити, що основне завдання енерго- обслуговування – це надійне забезпечення підприємства всіма видами енергії встановлених параметрів при мінімумі втрат. З’ясувати, від чого залежать обсяг і структура енергоресурсів; склад енергетичного господарства; у чому полягає нормування енергоспоживання та на підставі чого визначаються норми витрат енергії. Слід, також звернути увагу на порядок формування загальної схеми енергоспоживання та класифікацію енергетичних балансів й порядок їх складання. Вивчити склад інструментального господарства.

Опрацьовуючи третє питання, рекомендується зупинитися на функціях, складі та структурі ремонтного господарства. З’ясувати також, які три форми організації ремонтно-профілактичних робіт застосовують залежно від масштабів виробництва підприємства; в якому випадку необхідно скласти цеховий кошторис витрат та кошторис на виконання капітального, середнього ремонтів і на технічне (міжремонтне) обслуговування.

В процесі вивчення четвертого питання, слід звернути увагу на основні завдання транспортного господарства; порядок складання шахової таблиці загального вантажообороту підприємства; розрахунок необхідної кількості транспортних засобів та витрат на утримання й експлуатацію транспортних засобів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 160 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...