Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 15. Особливості управління організацією в кризових ситуаціях



Роль кризових ситуацій у діловій активності організації. Характеристика та типологія кризових ситуацій. Етапи оцінки і діагностики кризових ситуацій. Класифікація внутрішніх та зовнішніх факторів, що зумовлюють виникнення кризової ситуації. Тактики виходу підприємства з кризової ситуації, оперативні та стратегічні заходи. Стратегії відновлення для кризових ситуацій.

Негативні наслідки настання кризової ситуації. Ознаки банкрутства фірми.

Реструктуризація підприємства як спосіб запобігання банкрутства.

Формування системи заходів подолання кризових ситуацій. Фактори успіху подолання кризових ситуацій.

Поведінка керівників у кризових ситуаціях. Прийоми й методи діяльності менеджерів з антикризового управління в організації. Вимоги до якості керуючого в кризовій ситуації

Література: основна [1].

Тема 16. Облік ризиків у ситуаційному менеджменті

Сутність господарського (підприємницького) ризику. Види та причини втрат у підприємництві. Підходи до вимірювання ризику, що базуються на імовірнісних категоріях. Економічні границі і зони господарського ризику. Техніка проведення оцінки ризику.

Управління ризиком у процесі вироблення та реалізації рішення в проблемних ситуаціях.

Література: основна [1];

додаткова [11 ]






Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...