Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальний порядок проведення підготовки



1. Теоретична підготовка особового складу варти проводиться під керівництвом командира роти у класі для підготовки варт, в день напередодні заступання у варту з 17.00 до 17.50.

В ході заняття організовується вивчення статутних положень, відповідних наказів та інструкцій.

На макеті об'єкта, що охороняється, відпрацьовуються організація взаємодії між вартовими і резервними групами та інші питання, пов'язані з особливостями несення служби чатовими.

2. Медичний огляд та перевірка особового складу з метою визначення його придатності до несення служби проводиться посадовими особами медичної служби в медичному пункті військової частини в день заступання з 15.30 до 15.40.

3. Підготовка форми одягу проводиться під керівництвом старшини роти в розташуванні роти в день заступання до варти з 15.40 до 15.50.

4. 3 16.50 до 17.00 організується отримання зброї особовим складом. Начальник варти шикує варту перед кімнатою зберігання зброї, та організовує видачу зброї особовому складу варти у відповідності з вимогами наказу Міністра оборони України 2005 року № 359.

О 17.00 після отримання зброї та перевірки зовнішнього вигляду особового складу, начальник варти виводить варту до місця шикування добового наряду перед виходом на практичний інструктаж.

5. Практична підготовка особового складу варт проводиться під керівництвом командира батальйону в день заступання перед розводом на вартовому містечку з 17.10 до 18.00.

На практичних заняттях відпрацьовуються питання:

порядок заряджання та розряджання зброї, тренування у дотриманні заходів безпеки при поводженні з нею;

порядок приймання та здавання поста, зміна чатового;

порядок дій чатового в різних умовах обстановки, дії чатового, озброєного багнетом;

дії чатового під час гасіння пожежі, застосування засобів пожежогасіння;

відпрацювання прийомів рукопашного бою;

дії чатового (контролера) на посту з контрольно-пропускними функціями;

дії особового складу варти з відбиття нападу на вартове приміщення, об'єкт, що охороняється, зміну вартових.

Після проведення занять командиром роти перевіряються знання особового складу варти своїх обов’язків, заходів безпеки при поводженні зі зброєю, підписується постова відомість і організовується отримання та видача боєприпасів особовому складу варти.

Начальник варти видає боєприпаси під особистий підпис особовому складу варти, перевіряє розподіл варти, оглядає зброю, форму одягу та спорядження, якість спорядження магазинів. Доповідає командиру підрозділу про готовність варти до несення служби і не пізніше ніж за 15 хвилин до виходу на розвід виводить варту до місця шикування добового наряду.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 805 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...