Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передбачених посадовими інструкціями



Військовослужбовці (працівники), у яких порядок та умови виконання посадових обов’язків врегульовано нормативно-правовими актами з охорони праці, перед допуском до самостійного виконання робіт повинні пройти попередній медичний огляд, навчання, перевірку знань з питань охорони праці та інструктажі (вступний, первинний; повторний, позаплановий та цільовий).

Перевірка знань з питань охорони праці здійснюється постійно діючою комісією (наказ Міністра оборони України від 28 січня 1998 року № 20 "Про затвердження Положення про організацію роботи з охорони праці у військових частинах, військово-навчальних закладах, установах, організаціях та на підприємствах Міністерства оборони України"), яку очолює заступник командира військової частини.

Перевірка знань військовослужбовців (працівників) з питань охорони праці проводиться за тими нормативно-правовими актами про охорону праці, додержання яких входить до їх посадових обов'язків. При цьому дисципліна загального курсу "Охорона праці" вивчається в обсязі не менше ніж 20 годин.

Перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці з урахуванням специфіки виробництва складають члени комісії з перевірки знань з питань охорони праці і затверджує командир військової частини.

Формою перевірки знань з питань охорони праці військовослуж­бовців (працівників) є іспит, який проводиться за екзаменаційними білетами у вигляді, усного опитування або шляхом тестування на автоекзаменаторі з наступним усним опитуванням. Результати перевірки знань військовослужбовців (працівників) з питань охорони праці оформлюються протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Серед військовослужбовців (працівників), які проходять навчання та перевірку знань з питань охорони праці безпосередньо у військовій частині, видача посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці є обов'язковою лише для тих, хто виконує роботи з підвищеною небезпекою.

У разі незадовільних результатів перевірки знань з питань охорони праці військовослужбовець (працівник) до стажування та виконання робіт не допускається і протягом одного місяця повинен пройти повторне навчання та повторну перевірку знань.

У разі відсутності медичних протипоказань для роботи за даною посадою (професією), після проходження навчання та інструктажів, військовослужбовці (працівники) наказом командиром військової частини допускаються до стажування (дублювання) (далі - стажування) за даною посадою (професією).

Перелік посад (професій) військовослужбовців (працівників), які повинні прохо­дити стажування, визначається командиром військової частини.

У наказі командира військової частини про допуск до стажування визначається місце, термін стажування та призначається керівник стажування.

Тривалість стажування залежить від характеру роботи, а також від кваліфікації та стажу військовослужбовця (працівника), за даною роботою.

Термін стажування військовослужбовців (працівників), в залежності від характеру роботи та їх кваліфікації визначається від 2 до 15 змін, дублювання - не менше 6 змін.

Командиру військової частини надається право своїм наказом (розпорядженням) звільняти від проходження стажування військовослужбовців (працівників), які мають стаж роботи за відповідною професією не менше ніж 3 роки або переводяться з одного місця служби до іншого, де характер їх роботи, тип обладнання (військової техніки), на якому вони працюватимуть, не змінюються, про що робиться відповідний запис у контрольному листі проходження навчання та інструктажу з питань охорони праці (додаток № 1).

Стажування проводиться за програмами для конкретної посади (професії), робочого місця, які розробляються у військовій частині і затверджуються командиром.

Запис про проведення стажування та допуск до самостійної робо­ти здійснюється безпосереднім керівником стажування в журналі реєстрації інструктажів (додаток № 2) з питань охорони праці і контрольному листі проходження навчання та інструктажу з питань охорони праці (додаток № 1).

Після закінчення стажування у разі позитивних результатів перевірки практичних навичок, на підставі рапорту керівника стажування наказом командира військової частини військовослужбовці (працівники) допускаються до самостійного виконання робіт (обов’язків) згідно із займаною посадою.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 612 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...