Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи безпеки під час проведення стрільб



Керівник стрільб зобов'язаний:

- контролювати через начальника оточення виконання обов'язків спостерігачами на встановлених місцях;

- негайно подавати команду (сигнал) про припинення вогню при отриманні від спостерігачів або начальника оточення доповіді чи умовного сигналу (піднятого в гору сигнального білого прапора, ліхтаря або сигналу «Відбій») про появу в районі мі­шеневого поля людей, машин, тварин тощо та перевірити, чи всі стріляючі припинили вогонь і поставили зброю на запобіжники;

- направити начальника оточення з'ясувати обставини, що ви­никли та чекати його доповіді;

- подавати команду на продовження вогню після доповіді на­чальника оточення про відсутність людей (машин, тварин тощо) в районі мішеневого поля та при піднятому вгору сигнальному червоному прапорі (ліхтарі).

Заряджати зброю дозволяється, тільки після команди «Во­гонь» на вогневому рубежі або після проходження рубежу від­криття вогню. Перед кожним заряджанням зброї необхідно упе­внитися у відсутності в стволі сторонніх предметів (землі, піс­ку, ганчірок тощо).

На рубежі припинення вогню зброя розряджається, проводиться контрольний спуск, після чого стріляючий доповідає ке­рівнику стрільб, наприклад: «Рядовий Петренко, зброя розряджена».

При стрільбах вночі піші порядки повинні мати на спині
сигнальні ліхтарі.

Боєприпаси на пункті боєпостачання повинні бути надійно захищені від опадів та ґрунтової вологи, а також від прямих сонячних променів.

Після закінчених стрільб у тих, хто виконував вправи з стрільби, вилучаються боєприпаси, зброя (озброєння) оглядаються, перевіряються магазини, коробки, стрічки.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 475 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...