Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

На машинах



Під час перевезення особового складу варто виявляти особливу обережність і пильність. Перевезення повинне проводитися тільки на спеціально обладнаних вантажних автомобілях, автобусах, легкових автомобілях. Перевезення людей на вантажних автомобілях допускаються при дотриманні наступних правил:

1. Автомобіль повинен бути справний, чисто вимитий і обладнаний сидіннями, надійно прикріпленими до кузова не менше 15 см. від верхнього краю бортів; задні і подовж розташовані у бічних бортів сидіння повинні мати міцні спинки, бортові запори надійно закріплені;

2. Автомобіль, призначений спеціально для перевезень людей, обладнається тентом, драбиною для посадки і освітленням усередині кузова.

3. Кількість людей у кузові машини не повинна перевищувати для автомобілів вантажопідйомністю: - до 1,5 т - 9 чол.

- 1,5 - 2,0 т - 16 чол.

- 2,5 - 3,.0 т - 20 чол.

- 3,5 - 4,5 т -24 чол.

- 5 - 7 т -30 чол.

- 7 т і більш - 36 чол.

Усі вони повинні мати місця для сидіння. На кожен автомобіль призначається старший машини, який відповідає разом з водієм за безпеку перевезення людей.

Для посадки і висадки людей машини під'їжджають у встановлені місця або ж встановлюються на правому узбіччі дороги. Посадка і висадження виконується під наглядом і командою старшого машини через задній борт, а в легкових автомобілях посадка і висадження тільки з правої сторони. Висадження з машини до повної зупинки й у не зазначених місцях забороняються.

Для спостереження за кріпленням бортів кузова автомобіля під час руху призначаються "бортові" із солдатів, сидячих на крайніх місцях у переднього і заднього бортів. Для контролю за порядком у кузові призначається старший. Рух машин з місця починається після перевірки закінчення посадки по команді старшого машини.

Під час руху різко не гальмувати, зупинятися плавно. На зупинках підніматися з місця і виходити з машини дозволяється тільки по команді старшого машини.

Швидкість руху не повинна перевищувати 40 км/годину поза населеними пунктами і не більш 30 км/годину - у населених пунктах. У складних дорожніх умовах (туман, ожеледь, погана оглядовість, у темний час доби і т.п.) швидкість знижувати до меж, що забезпечують безпеку руху.

Проїзд на вантажних автомобілях, непристосованих для перевезення особового складу, дозволяється особам, які супроводжують (отримують) вантажі, але не більш 6 чоловік. Розміщення їх у кузові машини повинне забезпечувати їхню безпеку.

Перевезення людей забороняється:

- стоячи в кузові автомобіля або сидячи на бортах кузова, на підніжках і інших, не призначених для проїзду місцях транспортних засобів. Не можна висуватися з вікон (за борт) або виставляти предмети;

- у кузовах автомобілів - самоскидів, на цистернах, вантажних причепах і напівпричепах усіх видів, машинах, що буксируються, а також на без бортних платформах, на вантажі, розміщеному на рівні або вище бортів кузова, на довгомірному вантажі і поруч з ним;

- понад передбачену кількість місць у кабіні поруч з водієм.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 733 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...