Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Та несенні вартової служби



По закінченню практичних занять на вартовому містечку особовий склад варти отримує набої та споряджає магазини в місці спорядження магазинів.

Перед відправленням варти на розвід командир роти (курсу), від якої вона призначена, зобов’язаний особисто перевірити у кожного військовослужбовця стан зброї та бойових набоїв.

Після розводу та прибуття варти в вартове приміщення та поверненню змін з постів, зброю ставити в піраміду, обладнану світло – сигнальними пристроями та встановлену в загальній кімнаті для варти. Зброя з піраміди береться тільки з дозволу начальника варти або його помічника. Чистка проводиться під їх керівництвом та безпосереднім наглядом, розборка зброї при цьому не дозволяється.

Зарядження зброї проводиться перед вартовим приміщенням в спеціально обладнаному та освітленому місці, оснащеному кулеуловлювачем, а при слідуванні зміни на пости на машинах – в місцях, вказаних в інструкції начальника варти, при необхідності обладнаних таким же порядком, по командам начальника варти або його помічника (розвідних) і під їх безпосереднім наглядом. Під час заряджання та розряджання ствол зброї повинен бути спрямований вгору під кутом 45-600 і вбік від оточуючих житлових та службових приміщень і об’єкта, який охороняється. Зброя заряджається за правилами, вказаними в порадниках по стрілецький справі для відповідних видів зброї, при цьому патрон в патронник не досилається.

Чатовому забороняється засилати без потреби патрон у патронник.

В ожеледицю маршрути руху змін на пости необхідно посипати піском. Під час прямування на пости і назад зміна шикується на збільшених дистанціях, щоб виключити у випадку втрати рівноваги одним із вартових поранення вартового, що йде попереду (позаду).

При користуванні зброєю категорично забороняється:

- брати незакріплену (іншої особи) зброю;

- направляти зброю на людей, житлові приміщення та об’єкти, що охороняються незалежно від того, заряджена вона або ні;

- вести на посту стрільбу, якщо вона не викликана обов’язками служби;

- заходити в вартове приміщення (сідати в машину) з зарядженою зброєю, за виключенням осіб, озброєних пістолетами;

- заряджати та розряджати зброю в невстановлених для цього місцях без дозволу начальника варти (його помічника, розвідного).





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 552 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...