Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технологія хутрового звірівництва



Звірівництво, яке займається клітковим розведенням хутрових звірів, є наймолодшою галуззю України. Воно здатне підвищувати прибуток сільськогосподарського виробництва за рахунок отримання дорогоцінного хутра на землях, які непридатні для рослинництва чи для розведення основних видів тварин.

Хутрові звірі - важлива ланка в агропромисловому комплексі. Від них отримують не тільки хутряні шкурки, але й гній, жир, а також м'ясо. Жир використовують для виготовлення косметики, а тушки переробляють на високоякісне борошно, що використовується для інших тварин. Самі хутрові звірі вживають значну кількість кормових відходів м'ясної, рибної, молочної промисловості, зменшуючи енергетичні затрати на їх утилізацію, що попереджує забруднення довкілля.

У процесі одомашнення з допомогою селекційно-племінної роботи людина створила популяції з диких звірів. Вони добре себе почувають у штучно створеному середовищі, нормально розмножуються, цим самим забезпечується їх виживання і зберігання в природі.

Сьогодні в звірогосподарствах усіх форм власності одержують близько 250 тис. шкурок, функціонують декілька великих звірогосподарств, що мають 7-10 тис. норок основного стада ("Ізюмське" Харківської, "Переяслав-Хмельницьке" Київської, "Черкаське" Черкаської, "Краснолиманське" Донецької, "Галичхутро" Львівської областей та ін), декілька десятків середніх і дрібних приватних звіропідприємств.

Галузь звірівництва, що ґрунтується на дослідженнях науки і практики в селекції і генетиці звірів, в розробці системи виробництва хутряної продукції, вимагає глибоких знань і умінь для вдосконалення технології вирощування звірів, покращення якості шкурок за одночасного зниження собівартості.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 1285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...