Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація предметно-ігрового середовища в умовах дошкільного закладу



Гра – основний вид діяльності дошкільників. Соціальний характер гри. Гра як виховання, умова різностороннього розвитку дітей. С.Ф.Русова про гру. А.С.Макаренко про гру. Роль гри в організації дитячого життя. Взаємозв’язок гри, праці та навчання. Місце гри в педагогічному процесі дошкільного навчального закладу.

Формування творчої гри в дошкільному віці.

Сюжетно-рольові творчі ігри, їх своєрідність, значення у вихованні дітей. Особливості сюжетно-рольових ігор дітей різного віку. Засоби зображення дійсності в грі. Програмні вимоги до розвитку сюжетно-рольових ігор у різних вікових групах.

Дидактичні ігри дошкільників.

Види дидактичних ігор та їх зміст. Місце дидактичних ігор у навчанні. Значення дидактичних ігор у сенсорному розвитку дітей. Підбір дидактичних ігор і керівництво ними у різних вікових групах.

Педагогічне керівництво грою дошкільника.

Педагог як організатор ігрової діяльності дітей, партнер по грі. Створення умов для розвитку гри.

Види іграшок, вимоги до них.

Іграшка – річ матеріальної культури суспільства. Історія походження та створення іграшки. Освітньо-виховне значення іграшки. С.Ф.Русова, А.С.Макаренко про іграшку. Види іграшок та їх характеристика. Вимоги до іграшок.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 722 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...