Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до оформлення звіту про практику



Результати проходження науково-дослідницької та педагогічної практики маґістрант оформлює у вигляді письмового звіту з практики, окремо частина 1 – науково-дослідницька, частина 2 – педагогічна.

Структурно звіти з практики складаються з елементів, передбачених змістом науково-дослідної та педагогічної складових практики (див. розділи 4 та 5 методичних вказівок).

Текст звіту з практики виконується комп’ютерним способом згідно з ДСТУ 3008-95 через півтора інтервали з розрахунку не більше 30-32 рядків на сторінці та числом знаків у рядку 59-62. Шрифт Times New Roman (висота шрифту 14), орієнтація основного тексту по ширині сторінки. Новий рядок у тексті починають відступом, який дорівнює п’яти знакам (12-13 мм). Жодних виділень у тексті не допускається. Помилок, описок та графічних неточностей допускається не більше трьох на сторінку.

Звіт виконують на аркушах паперу форматом А4 (297 х 210 мм) згідно з ДСТУ 3008-95. Кожний аркуш повинен мати рамку чорного кольору, виконану типографським способом. Відстань від рамки до меж тексту на початку і в кінці рядка – не менше 3 мм. Відстань від верхнього або нижнього рядка тексту до верхньої або нижньої межі рамки повинна бути не менше 10 мм. Зміст оформлюють на аркуші, що має основний напис за формою 2, усі інші – на аркушах за формою 2а (див. додаток Д).

 
Аркуші звіту нумерують послідовно арабськими цифрами. Нумерація повинна бути наскрізною, включаючи перелік посилань і додатки. Титульна сторінка є першою, вона не нумерується, але включається до загальної нумерації. Зміст, рисунки, таблиці, роздрукування на ЕОМ також входять до загальної нумерації.

Структурні елементи тексту звіту “ЗМІСТ”, “Вступ”, “ВИСНОВКИ”, “перелік посилань” не нумерують, а їх найменування є заголовками структурних елементів. Основна частина звіту повинна бути представлена розділами, що мають послідовну нумерацію арабськими цифрами і структурно можуть поділятися на підрозділи, пункти та підпункти. Приклад оформлення структурних елементів звіту наведено у додатку Е.

Ілюстрації (схеми, рисунки, графіки і т. ін.) розташовуються безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. Назви ілюстрацій розміщують під ними, крапки наприкінці не ставляться, орієнтація тексту назви – по центру сторінки*. Номер кожної ілюстрації складається з номера розділу та порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад, рисунок 2.3 – третій рисунок другого розділу.

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблицю слід розміщувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті. Нумерують таблиці наскрізно в межах розділів, окремо від ілюстрацій. Слово “Таблиця” розміщують зліва над таблицею, її назву – після номера таблиці*. Орієнтація назви таблиці по ширині сторінки.

Формули та рівняння наводять безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються, посередині рядка. Для набору формул у текстовому редакторі рекомендується використовувати наступні розміри символів: звичайний – 16 pt, великий індекс – 11 pt, малий індекс – 9 pt, великий символ – 22 pt, малий символ – 16 pt (такі рекомендації дійсні для розміру основного шрифту – 14 pt).

 
Нумерація формул або рівнянь наскрізна в межах розділів відокремлено від нумерації ілюстрацій і таблиць. Номер проставляється в круглих дужках на рівні формули в крайньому правому положенні на рядку*. Пояснення символів та числових коефіцієнтів формул слід наводити безпосередньо під формулою в тій самій послідовності, як вони подані у формулі. Перший рядок пояснень починають з абзацу словом “де” без двокрапки. Пояснення кожного символу необхідно починати з нового рядка.

Примітка. * – приклади оформлення рисунків, формул і таблиць звіту наведено у додатку Ж.

У тексті розділів можливе наведення переліку. Перед кожною позицією переліку необхідно ставити дефіс. За необхідності посилання на одну або декілька позицій у тексті перед кожною позицією переліку необхідно ставити літеру, після якої ставиться дужка. Для подальшої деталізації необхідно використовувати арабські цифри, після яких ставиться дужка, а запис робиться з абзацного відступу.

Додатки необхідно оформлювати як продовження тексту звіту на його наступних сторінках з розташуванням додатків у порядку появи посилання на них у тексті звіту. Додаток повинен мати заголовок, надрукований зверху малими літерами з першої великої, по центру тексту сторінки. З правого боку сторінки над заголовком має бути слово “Додаток …“ і велика літера, що позначає додаток. Останній позначають послідовно великими буквами українського алфавіту за винятком Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Перелік посилань оформлюється згідно зі зразком, який наведений у додатку Д. Номер посилання на літературне джерело присвоюється у порядку його появи в тексті звіту. Номер посилання подається у квадратних дужках.

Звіт повинен бути скріплений за допомогою швидкозшивача.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 340 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...