Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Участь України в програмі Жана Моне



На сьогоднішній день програма Жана Моне діє в 61 країні світу; понад 700 університетів пропонують курси Жана Моне, які включені до їхніх навчальних планів.

До мережі програми Жана Моне входять близько 1500 професорів, які щорічно викладають для більш ніж 250 000 студентів в усьому світі, розроблені й викладаються 2014 європейських модулів та курсів. Вперше українські університети та експерти взяли участь у програмі Жана Моне в 2001 р. Вони розробили чотири модулі програми Жана Моне, два з яких - «Основи європейського права» (2001 р.), «Результати і перспективи європейської та науково-технологічної інтеграції» (2002 р.) - викладаються в Донецькому національному університеті; один - «Розширення ЄС та Європейська політика сусідства (2005 р.) - в Ужгородському національному університеті і один – «Європейська економічна інтеграція» (2006 р.) - в Донецькому державному університеті управління. Ще один модуль - «Європейська соціальна політика та моделі соціального партнерства» - розробляється з 2009 р.

Також реалізовано два проекти за напрямом «Підтримка інформаційної та дослідницької діяльності»: один – «Українська та Європейська синергія: Прозорість, мережевість та розбудова спроможності у сфері студій Європейської інтеграції в Україні» (2008 р.) – за участі Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація європейських студій», другий – «Архітектура залучення Європейської безпеки: Інтеграція, співпраця чи конфронтація» (2008 р.) – Донецьким державним університетом управління. У лютому 2010 р. завершено черговий конкурс, і триває відбір проектів.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...