Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функція зберігання



Виконання функції зберігання вимагає від конструкції упаковки простого і чіткого маркування, можливості стапелювання на стандартних піддонах і оптимального використовування площі складських приміщень. У випадках тривалого зберігання слід враховувати необхідність контролю і перевірки якості запакованої продукції.

У більшості випадків запакований товар не може бути застосований негайно. Він може зберігатися або на складі у виробника, або у продавця, або у покупця. Тому упаковка повинна забезпечити збереження всіх властивостей товару протягом довгого часу. Сучасні матеріали і технологія упаковки відкривають широкі перспективи розробки і застосування спеціальних методів збільшення термінів зберігання продукції, таких, як сублімація, охолоджування, стерилізація і т.п.

5.2.5.Маркетингова функція

Упаковка, виконуючи функцію маркетингу, ефективно застосовується як засіб просування товару на споживацький ринок. Розрізняють три основні причини, через які значення упаковки в системі маркетингу неухильно зростає:

1) вимоги споживачів, що ростуть, до зручності застосування продуктом;

2) конкуренція за більш престижні місця на прилавках магазинів;

3) використння упаковки для реклами продукту на місці продажу.

Упаковка, представляючи продукт, повинна бути перш за все привабливою за рахунок умілого дизайну і високої якості поліграфічного оформлення. Поєднанням зовнішнього вигляду і інформації, що міститься, вона сприяє ідентифікації – встановленню відповідності розпізнаваного предмету своєму образу, знаку (ідентифікатору).

Ідентифікація вмісту підбором відповідної форми упаковки, її художнього оздоблення і можливістю візуального огляду була освоєна давно. Поступово це перетворилося на одну з головних функцій упаковки. Застосування символів торгових марок, фірмових знаків і різній інформації допомагає встановити зв'язок між споживачем і виробником. Товар з фірмовою торговою маркою повинен миттєво впізнаватися покупцем. Відомі фірмові марки, крім того, показують відмітні властивості продукту дають гарантії високої якості, тримають продукцію в центрі уваги. Вони допомагають уникнути плутанини з конкурентами, показують відповідність продукту його якості.

Важливими елементами ідентифікації є форма і колір упаковки. Вони повинні відрізняти продукт від конкурентів. Так, картопляні чіпси Pringles щільно упаковані в циліндричні коробки. Це їх відрізняє від інших чіпсів у пакетах з полімерних плівок. Сир Edam має сферичну форму і червону воскову оболонку. Він часто не маркується, оскільки комбінація форма – колір вже несе інформацію про цей продукт.

Маркетингова функціяпред'являє комплекс вимог до форми, розмірів, художнього оздоблення, якості друку, змісту інформації на упаковці. Ці вимоги тісно взаємозв'язані з запаковуваним продуктом: хороша упаковка асоціюється з продуктом і допомагає його просуванню на споживчому ринку.

Одним з основних завдань упаковки є забезпечення можливості швидкого виділення її покупцем з великої різноманітності інших товарів і формування рішення про покупку. Тут велике значення має колірне оформлення упаковки. Колір вирішує два основні завдання: привертає увагу і формує образ продукту, надаючи психологічну дію на покупця.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 695 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...