Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кількість і лічба. Закріплювати навички прямої і зворотної лічби в межах 10, перелічуванню предметів відповідно до вказаного числа



Закріплювати навички прямої і зворотної лічби в межах 10, перелічуванню предметів відповідно до вказаного числа. Розвивати уміння перелічувати предмети з використанням дотику, лічити звуки, рухи. Розрізняти і використовувати в рахунку національну валюту.

Знайомити дітей з числами і цифрами в межах 20. Учити використовувати цифри для позначення чисел. Учити розуміти відношення між числами (більше, менше, порівну), користуватися порядковою і кількісною лічбою. Визначати кількість однорідних і різнорідних предметів у будь-якому розташуванні. Порівнювати і зрівнювати множини за числом.

Продовжувати учити лічити в прямому і зворотному порядку в межах 20, починаючи з будь-якого числа. Учити визначати наступне і попереднє число по відношенню до названого в межах 20. Вправляти у збільшенні і зменшенні кожного з чисел в межах 20 на 1 (19+1=20).

Визначати склад чисел до 10 з двох менших і з окремих одиниць (5 – це 4 і 1, 2 і 3 і т. д.).

Продовжувати учити вимірювати умовною міркою. Показати залежність числа від величини мірки (чим більше мірка, тим менше число, і навпаки). Учити рахувати по заданій мірці (коли за одиницю береться не один, а декілька предметів або частина предмета).

Учити складати і вирішувати нескладні завдання на додавання і віднімання: обігравати умову і рішення завдань за допомогою предметів, ілюструвати їх за допомогою рельєфних малюнків; користуватися цифрами і знаками "+", "-","=".





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 287 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...