Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Алгоритм запису макросу



1. Виконати команду Вигляд, Макрос, Запис макроса. У результаті відкриється вікно Запис макросу.

2. У полі Ім'я макросу ввести ім'я макросу. Можна залишити ім'я, задане за умовчанням (Макрос1, Макрос2,...), а можна ввести нове, яке відображатиме сутність дій, що їх виконує макрос.

3. Якщо макрос має запускатися натисканням певних клавіш, то потрібно ввести літеру в поліСполучення клавіш. Можна використовувати сполучення Ctrl +літера (для малих літер) або Ctrl+Shift +літера (для великих літер), де літера — будь яка літера на клавіатурі. Саму клавішу Ctrl під час створення макросу натискати не потрібно.

Вибрана для макросу комбінація клавіш замінює собою стандартні сполучення клавіш Microsoft Excel на той час, поки відкрито книгу з цим макросом.

4. У полі Зберегти в вибрати книгу, у якій потрібно зберегти макрос. Якщо потрібно, щоб цей макрос був постійно доступний під час роботи в Excel, слід вибрати варіант Особиста книга макросів. За потреби додати до макросу опис його слід увести в полі Опис.

5. Клацнути кнопку ОК. На робочому аркуші з'явиться панель Зупинити запис (стрічка Розробник або стрічка Вигляд, макрос), і це означатиме, що ви перейшли в режим запису макросу і відомості про дії, які ви зараз виконаєте, будуть збережені в програмі макросу.

6. Виконати всі дії, які має виконувати макрос.

7. Клацнути кнопку (Зупинити запис) на однойменній панелі інструментів. Запис макросу буде завершено.

8. Перевірити дію макросу, натиснувши призначені йому клавіші.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 773 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...