Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лабораторна робота № 4



Тема: Підрахунок прострочених платежів, відображення малюнків на кнопках Excel+VBA

Мета: Отримати практичні навички підрахунку просторочених платежів із використанням Excel+VBA

1. Створення макроса за допомогою макроредактора.

2. Редагування макросу.

Методичні вказівки

Запис макросів макрорекордером

Макрорекордер - це невелика програма, вбудована в Excel, яка переводить будь-які дії користувача на мову програмування VBA і записує отриману команду в програмний модуль. Якщо ми включимо макрорекордер на запис, а потім почнемо створювати свій щотижневий звіт, то макрорекордер почне записувати команди услід за кожною нашою дією і, в підсумку, ми отримаємо макрос, який створює звіт, так як якби він був написаний програмістом. Такий спосіб створення макросів не вимагає знань користувача про програмування і VBA і дозволяє користуватися макросами як певним аналогом відеозапису: включив запис, виконав операції, перемотав плівку і запустив виконання тих же дій ще раз. Природно у такого способу є свої плюси і мінуси:

Макрорекордер записує тільки ті дії, які виконуються в межах вікна Microsoft Excel. Як тільки ви закриваєте Excel або переключаєтеся в іншу програму - запис зупиняється.

Макрорекордер може записати тільки ті дії, для яких є команди меню або кнопки в Excel. Програміст ж може написати макрос, який робить те, що Excel ніколи не вмів (сортування за кольором, наприклад або щось подібне).

Якщо під час запису макросу макрорекордером ви помилилися - помилка буде записана. Однак сміливо можете тиснути на кнопку скасування останньої дії (Undo) - під час запису макросу макрорекордером вона не просто повертає Вас в попередній стан, але і стирає останню записану команду на VBA.

Щоб включити запис необхідно:

Натиснути кнопку Запис макросу (Record macro) на вкладці Розробник (Developer)

Потім необхідно налаштувати параметри записуваного макросу у вікні Запис макросу:

Ім'я макросу - підійде будь-яке ім'я російською або англійською мовою. Ім'я повинно починатися з букви і не містити пропусків та розділових знаків.

Поєднання клавіш - буде потім використовуватися для швидкого запуску макросу. Якщо забудете поєднання або взагалі його не введете, то макрос можна буде запустити через меню Сервіс - Макрос - Макроси - Виконати (Tools - Macro - Macros - Run) або за допомогою кнопки Макроси (Macros) на вкладці Розробник (Developer) або натиснувши ALT + F8.

Зберегти в... - Тут задається місце, куди буде збережений текст макросу, тобто набір команд на VBA з яких і складається макрос:

o Ця книга - макрос зберігається в модуль поточної книги і, як наслідок, буде виконаються тільки поки ця книга відкрита в Excel

o Нова книга - макрос зберігається в шаблон, на основі якого створюється будь-яка нова порожня книга в Excel, тобто макрос буде міститися в усіх нових книгах, створюваних на даному комп'ютері починаючи з поточного моменту

o Особиста книга макросів - це спеціальна книга Excel з ім'ям Personal.xls, яка використовується як сховище макросів. Всі макроси зі Personal.xls завантажуються в пам'ять при старті Excel і можуть бути запущені в будь-який момент і в будь-якій книзі.

Після включення запису і виконання дій, які необхідно записати, запис можна зупинити командою Зупинити запис (Stop Recording).

Запуск і редагування макросів

Управління всіма доступними макросами проводиться у вікні, яке можна відкрити за допомогою кнопки Макроси (Macros) на вкладці Розробник (Developer)





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...