Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робоче завдання. Всі завдання виконувати для шести відведень ЕЕГ: по два з фронтальної, скроневої та потиличної кори (з лівої та правої півкуль)



Всі завдання виконувати для шести відведень ЕЕГ: по два з фронтальної, скроневої та потиличної кори (з лівої та правої півкуль).

1. Прочитати сигнали ЕЕГ здорової та хворої людини із мат-файлу. Побудувати функцію, яка будує графіки заданого відведення ЕЕГ для заданого проміжку часу. Побудувати графіки одного з відведень ЕЕГ здорової та хворої людини.

2. Розрахувати середню потужність ритмів ЕЕГ відповідно до Таблиці 1 (абсолютні та відносні значення) для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини. Для ЕЕГ хворої людини розрахувати значення потужностей для всього сигналу, а також окремо для ділянки сигналу перед епілептичним нападом та під час епілептичного нападу. Зробити висновки щодо відмінностей потужностей.

3. Отримати спектрограму сигналів ЕЕГ для здорової та хворої людини. Побудувати графіки залежностей потужностей ритмів ЕЕГ від часу (відносні потужності). Зробити висновки щодо особливостей перерозподілу енергії активності мозку між ритмами.

4. Побудувати фільтри для виділення із сигналу коливань в частотних діапазонах ритмів відповідно до Табл. 4.1. Побудувати графіки ритмів для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини.

5. Розрахувати основні параметри рекурентності (рівень рекурентності, детермінізм, ламінарність та ін.) для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини. Для ЕЕГ хворої людини розрахувати значення для всього сигналу, а також окремо для ділянки сигналу перед епілептичним нападом та під час епілептичного нападу. Зробити висновки щодо відмінностей характеристик рекурентності для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини.

6. Розрахувати значення ентропії перестановок (для порядків від 3 до 5) для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини. Для ЕЕГ хворої людини розрахувати значення для всього сигналу, а також окремо для ділянки сигналу перед епілептичним нападом та під час епілептичного нападу. Зробити висновки щодо відмінностей характеристик ентропії для сигналів ЕЕГ здорової та хворої людини.

Контрольні питання

1. Що таке електроенцефалограма, які особливості цього сигналу?

2. Які основні методи аналізу ЕЕГ використовуються?

3. Якими є основні ритми ЕЕГ, при яких умовах вони проявляються?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...