Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робоче завдання. 1. Завантажити записи залежності RR-інтервалів від часу, пубудвати графіки



1. Завантажити записи залежності RR-інтервалів від часу, пубудвати графіки.

2. Виконати сплайн-інтерполяцію RR-інтервалів для отримання рівномірно дискретизованого часового ряду для частоти дискретизації 2 Гц. Надалі аналізувати отриману кардіоритмограму.

3. Побудувати функції для розрахунку параметрів ВСР в часовій області (середній RR-інтервал, SDNN, RMSSD, pNN50, моду). Розрахувати дані параметри для всього сигналу.

4. Побудувати гістограму розподілу RR-інтервалів.

5. Побудувати автокореляційну функцію RR-інтервалів.

6. Побудувати скатерограму RR-інтервалів.

7. Побудувати функції для розрахунку потужностей та нормованих потужностей для спектральних діапазонів (Табл. 3.1), а також індекс централізації HF+LF)/VLF та індекс вагатосимпатичного балансу LF/HF. Розрахувати дані параметри для всього сигналу.

8. Побудувати функції для розрахунку параметрів рекурентності (рівень рекурентності, детермінізм, ламінарність та ін.) для кардіоритмограми. Розрахувати дані параметри для всього сигналу.

9. Побудувати функції для розрахунку значення ентропії перестановок (для порядків від 3 до 5) для кардіоритмограми. Розрахувати дані параметри для всього сигналу.

Контрольні питання

1. Що таке варіабельність серцевого ритму?

2. Що таке кардіоритмограма та як її отримати?

3. Які основні методи аналізу ВСР?

4. Які параметри ВСР в часовій області використовуються?

5. Які параметри ВСР в частотній області використовуються?

6. Що таке скатерограма RR-інтервалів та як її будувати?





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...