Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Б)Світоглядно-естет.позиція автора



–широка картина реального життя, нещадно висміює феодальний світ, середньовічний світогляд і протиставляє їм продуману систему гуманістичного сприйняття світу.
–критика схоластики, схоластичного виховання й освіти.

–викриття феодальних воєн.

–критика середньовічного законодавства і юридичної науки; сатира на середньовічний суд, з його системою хабарництва.

–критика боротьби різних релігійних напрямів і релігійного фанатизму

–стихією його роману є сміх. У творі нема трагічного сприйняття світу, всі турботи, тривоги, переключаються в план комічного, потішного. Різноманітні в романі форми і прийоми комічного - і пародія, і шарж, і карикатура, і буфонада, але визначальним є гротеск

–сміховий ефект досягається також широким використанням чисел гротескного характеру. (+шарж, карикатура, буфонада, гротеск)

- карнавалізація (світ навиворіт, перевернений)

В) Роман — літературний жанр, найпоширеніший у XVIII–XX століттях; великий за обсягом, складний за будовою епічний твір, у якому широко охоплені життєві події, глибоко розкривається історія формування характерів багатьох персонажів.

Але більш точно, форма твору - казка-сатира. Адже наявні фантастичні, нереальні елементи та гостра сатира на тогочасну Францію.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 526 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...