Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання вправи. Рятування потерпілого з верхніх поверхів будівлі здійснюється трьома пожежниками за командою: “Для рятування потерпілого (вказується поверх



Рятування потерпілого з верхніх поверхів будівлі здійснюється трьома пожежниками за командою: “Для рятування потерпілого (вказується поверх, вікно) – РУШ!”.

Пожежники №1 і №2 прибувають на вказане місце. Пожежник №1 в’яже рятувальну петлю, надягає краги і намотує мотузку на карабін. Пропускає мотузку навколо свого пояса, кінець мотузки накладає на спинку карабіна и робить від себе два оберти закріпленим кинцем мотузки, який веде до потерпілого. Пожежник №2 підводить потерпілого (або разом з пожежником №1 підносить та викладує на підвіконня, якщо потерпілий вважається непритомним). Пожежник №2 при необхідності допомагає пожежнику №1 під час спуску потерпілого. Пожежник №1 пропускає мотузку навколо свого пояса і довгий кінець мотузки утримує правою рукою з правого боку, а лівою рукою бере кінець мотузки, який йде до потерпілого. Упирається середньою частиною стопи прямої лівої ноги в підвіконник і за допомогою пожежника №2 обережно опускає потерпілого донизу. Швидкість опускання потерпілого регулюється притисканням мотузки до себе. Пожежник №3 знаходиться внизу, він приймає потерпілого та укладає його на драбину-палицю і підтверджує це словом “ТАК”, знімає з потерпілого рятувльну петлю, про що сповіщує словом “ГОТОВО”. Пожежники №1 та №2 прибувають до підніжжя будівлі і разом з третім номером переносять потерпілого на драбині-палиці до вказаного місця.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 272 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...