Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До уваги відділу №30 „електротехніка” !



Правил продажу непродовольчих товарів (Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 27 травня 1996 року N 294) визначає особливості продажу електроосвітлювальної арматури і електроламп, електронагрівальних приладів, провідникових і установочних виробів тощо (далі - електропобутові товари).

Маркування електропобутових товарів передбачає наявність інформації: найменування підприємства-виробника, його адреси, товарного (фірмового) знака, назви товару, номінальної напруги (В), номінальної потужності (Вт), номінального струму (А), ступенів захисту від ураження електрострумом, позначення щодо захищеності від вологи, знака заземлення, позначення нормативного документа, дати випуску.

На електронагрівальних приладах маркувальні дані розміщуються безпосередньо на корпусах або металевих пластинках, які прикріплюються до приладів.

Проводи і шнури повинні мати додаткове маркування: марку проводу (шнура), кількість жил, номінальний переріз (кв.мм), довжину (м) для бухт, кількість і довжину шнура в пачці, масу брутто (кг).

Індивідуальна упаковка електропобутових товарів повинна містити маркувальні дані: найменування підприємства-виробника, його адресу, товарний (фірмовий) знак, назву товару, номінальну напругу (В), рід струму, номінальну потужність (Вт), попереджувальні знаки, позначення нормативного документа.

При прийманні електропобутових товарів перевіряється наявність технічного паспорта, інструкції по експлуатації.

Товари, на які поширюються гарантійні терміни служби, повинні мати гарантійні талони.

Перевірка комплектності електропобутових товарів проводиться відповідно до даних технічного паспорта.

Забороняється комплектувати вироби та пропонувати покупцю різноманітні перехідники для з'єднування трьохконтактних вилок з двоконтактними розетками.

Електропобутові товари зберігають в сухих, чистих, добре вентильованих приміщеннях, ізольованих від місць зберігання кислот та лугів, при температурі повітря не нижче +5° С і відносній вологості не більше 65 - 70 %.

При зберіганні електропобутові товари розміщують на відстані не менше 1 м від приладів опалювання, 0,5 м - від джерел електричного освітлення. Проходи між штабелями повинні бути не менше 0,7 м.

При зберіганні електропобутових товарів необхідно додержуватися попереджувальних знаків, написів, зображених на упаковці: "Обережно", "Не кантувати" тощо.

Зразки електропобутових товарів повинні мати короткі анотації щодо основних технічних характеристик. При продажу електропобутових виробів з трипровідним шнуром живлення та триконтактною вилкою для підключення виробу до електричної мережі продавець (виробник) зобов'язаний в анотації подати попереджувальну інформацію такого змісту: "Забороняється використання виробу в приміщеннях, де електрична мережа не обладнана заземлюючим проводом".

Зона продажу електропобутових товарів повинна бути забезпечена необхідними електровимірювальними та випробувальними приладами (щитками і пультами для опробування електроламп і електроприладів), контрольними патронами, вольтметрами, лампочками, приладами для перевірки вимикачів, жердиною для підвішування та знімання електроосвітлювальної арматури, котушками для зберігання електрошнура, набором інструментів (відкрутка, плоскогубці, гострозубці тощо) та іншим обладнанням, інвентарем.

При продажу електропобутових товарів працівники суб'єкта господарювання зобов'язані в присутності покупця перевірити їх якість, комплектність, наявність технічного паспорта, гарантійного талона (при необхідності), інструкції по експлуатації, точність міри або кількості (шнура, проводу, дрібних товарів).

Технічно складні електропобутові товари та електроосвітлювальна арматура, електролампи перевіряються в дії. При продажу окремих видів електропобутових товарів продавець повинен проінформувати покупця щодо супутніх товарів та запасних деталей, що є у продажу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 424 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...