Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До уваги відділів №70, №80!



Правил продажу непродовольчих товарів (Наказ Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 27 травня 1996 року N 294) визначає особливості продажу всіх видів меблів.

Кожний меблевий виріб повинен мати маркування, яке наноситься на приклеєний до виробу паперовий ярлик, виготовлений типографським способом. Дозволяється наносити маркування штемпелюванням, штампуванням, випалюванням.

Маркування передбачає наявність інформації: найменування підприємства-виробника, його адреси, товарного (фірмового) знаку, назви виробу, артикула, дати виготовлення, позначення нормативного документа, штампа ВТК.

На всі вироби, що входять до складу набору чи гарнітуру меблів, поряд з ярликом має бути нанесений умовний знак або номер, що вказує на належність виробу до набору, гарнітуру.

Меблі зберігають в сухих, чистих, вентильованих приміщеннях при температурі не нижче +2° С і відносній вологості повітря від 45 до 70 %.

При зберіганні меблі розміщують на відстані 15 - 20 см від стін, 0,5 - 1 м від приладів опалення, не менше 0,5 м від джерел електричного освітлення, при ширині проходів між виробами не менше 1 м.

Дзеркала і скло зберігають в окремих закритих вентильованих приміщеннях при температурі не нижче +10° С і відносній вологості повітря не більше 70 % на полицях, стелажах тощо. Дзеркала, які мають площу більше 0,1 кв.м, установлюють на торцеву поверхню і, щоб уникнути подряпин, кожне дзеркало перекладають папером.

Для зберігання меблів від пилу та забруднення їх закривають чохлами з тканини, поліетиленовими плівками. Корпусні збірно-розбірні меблі, які поставляються у розібраному вигляді, повинні мати інструкцію для складання, схему монтажу і документ про комплектацію.

Кожна деталь повинна мати свій номер та номер виробу і набору (гарнітуру). Номера деталей повинні відповідати номерам, зазначеним в інструкції по складанню, схемі монтажу і документах про комплектацію.

До набору, гарнітурів меблів повинна додаватися інструкція по експлуатації та догляду за меблями.

Вся з'ємна фурнітура меблів повинна бути упакована в заклеєні пакет чи коробку, вкладена в одну із шухляд або прикріплена до однієї із деталей меблі.

Меблі повинні надходити у продаж у зібраному вигляді, повністю укомплектовані дзеркалами, склом і фурнітурою.

Дозволяється продаж меблів з наявними виробничими дефектами естетичного характеру (сліди клею на облицьованій поверхні, зморшки, помітні стики, облицьовувальний шпон і декоративний матеріал для зовнішньої поверхні меблів різні по кольору і малюнку тощо) за умови, якщо розміщення цих товарів здійснюється окремо від якісних товарів, наявності інформації про дефекти, відповідного зниження ціни на товар.

Суб'єкт господарювання повинен забезпечити покупцям зручні умови для всебічного огляду меблів.

У торговельному (демонстраційному) залі меблі розміщують по видах.

Високі меблі розміщують уздовж стін, а низькі - у середині торговельного (демонстраційного) залу.

Для кращого ознайомлення покупців з асортиментом товарів, що є у продажу, у торговельному (демонстраційному) залі оформляються інтер'єри з імітацією житлових кімнат, кухонь тощо.

Меблі, що надходять у розібраному вигляді, за вибором покупця продаються як у розібраному, так і зібраному вигляді.

Продаж меблів у промисловій упаковці забороняється.

На відібрані покупцем меблі виписується товарний чек, де зазначається номер або найменування торговельного підприємства, назва товару, перелік окремих виробів, які входять до складу набору (гарнітура), загальна кількість товарів у наборі (гарнітурі), забарвлення та малюнок оздоблювальних, облицювальних матеріалів, фурнітури тощо, артикул, ціна, дата продажу, прізвище продавця.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 578 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...