Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

GPS-приймач



Споживачам також пропонуються різні пристрої і програмні продукти, що дозволяють бачити своє місцезнаходження на електронній карті; що мають можливість прокладати маршрути з урахуванням дорожніх знаків, дозволених поворотів і навіть заторів; шукати на карті конкретні будинки і вулиці, визначні пам'ятки, кафе, лікарні, автозаправки і інші об'єкти інфраструктури.

Окремий клас пристроїв, GPS-трекерів, призначений для отримання інформації про рух обладнаних ними автомобілів або інших рухомих об'єктів в пункті спостереження. Використання GPS-трекерів дозволяє будувати диспетчерські системи спостереження та управління рухом, системи GPS-моніторингу транспорту.

Геодезія: за допомогою GPS визначаються точні координати точок і межі земельних ділянок.

Картографія: GPS використовується в цивільній і військовій картографії.

Навігація: із застосуванням GPS здійснюється як морська так і дорожня навігація.

Супутниковий моніторинг транспорту: за допомогою GPS на диспетчерському пункті ведеться спостереження за маршрутом руху, швидкістю та іншими параметрами транспорту.

Стільниковий зв'язок: перші мобільні телефони з GPS з'явилися в 90-х роках. У деяких країнах, наприклад США це використовується для оперативного визначення місцезнаходження людини, що дзвонить 911. У Росії в 2010 році почата реалізація аналогічного проекту - Ера-глонасс.

Тектоніка, Тектоніка плит: за допомогою GPS ведуться спостереження рухів і коливань плит.

Активний відпочинок: є різні ігри, де застосовується GPS, наприклад, Геокешинг та ін.

Геотегинг: "прив'язка" подій, записів, фотознімків до точного місцезнаходження та часу їх створення.

Точний відлік часу та синхронізація подій: завдяки використанню GPS приймачів можливо синхронізувати час рознесених годинників з точністю до десятків наносекунд.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 433 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...