Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шкільні реформи в Росії



Під час реформ змінилися програми початкової школи в Росії базовий навчальний план входять рідна мова і література, російська мова як державний, математика, навколишній світ, мистецтво, фізкультура, трудова підготовка.

Програми стали більш насиченими і варіативними. Звернемося,

наприклад, до програм початкових шкіл м. Москви. Передбачені 2 базисні програми: 4- і 3-літньої початкової школи. У них входять російська мова і література, іноземна мова, історія і суспільствознавство, мистецтво, навколишній світ, географія, математика й основи інформатики, фізика й астрономія, хімія, біологія, трудове навчання і спорт. У 3-літній школі з цих предметів можливі спецкурси на вибір (2-3 години на тиждень).

Таким чином, реформи шкільних процесів у сучасному суспільстві відповідають вимогам часу та необхідні у соціальному й педагогічному відношенні: разом з тим є небезпека передчасної диференціації навчання, зменшення обсягу обов'язкового навчального матеріалу та збільшення масштабів елективного навчання.

Тестові завдання:

1. Традиційний тип програми

а) елективний курс;

в) обов'язковий курс;

с) спеціалізований курс.

2. В загальноосвітньому ліцеї трудове навчання факультативне

а) у Франції;

в) в США;

с) в Росії

3. Екстенсивний шлях змінення програм це:

ч/ а) створення нових за метою, структурою, змістом програм;

в) часткове змінення змісту предмету;

с) поступове змінення всього курсу предмету.

4. Реформа програм початкової школи проходила під впливом концепції "Основних навичок" в:

а) США;

в) Японії;

с) Англії;

д) Німеччині.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...