Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термінологічний словник 2 страница



Інтегрований прямий маркетинг – заходи прямого маркетингу, в яких для підвищення загального рівня реакції і прибутку використовуються кілька способів доставки маркетингових повідомлень та багатоступеневі рекламні процеси.

Інтегровані маркетингові комунікації – концепція, згідно якої компанія ретельно розробляє та ко­ординує роботу своїх численних каналів комунікації – реклама в засобах масової інформації, персональний продаж, стимулювання збуту, зв'язки з громадськістю, прямий маркетинг, упа­ковка товару тощо – з метою формування певного, послідовного та свідомого ставлення до компанії та її товарів

Інтелектуальна власність власність на продукти інтелектуальної творчої праці — патенти, «ноу-хау», книги тощо.

Інтенсивний розподіл - передбачає забезпечення запасами продукції якомога більшої кількості торгових підприємств.

Інтенсифікація виробництва основний напрямок у розвитку виробництва, при якому зростання обсягів виробництва досягається перш за все на основі підвищення рівня розвитку науки й техніки, вдосконалення організації праці, виробництва та управління, повного та ефективного використання природних, трудових, матеріальних і фінансових ресурсів. Кінцевим результатом інтенсифікації виробництва є зниження собівар­тості, зростання фондовіддачі та продуктивності праці, тобто підвищення ефективності виробництва.

Інтенсифікація управління вдосконалення управління шляхом кращого використання внутрішніх резервів, покращення органі­зації управлінської праці, вдосконалення методики розробки управлінських рішень, раціонального ско­рочення кількості інформації, яка циркулює в системі управління шляхом покращення її якості, уні­фікації документів, удосконалення каналів руху ін­формації, порядку її обробки, накопичення, збері­гання тощо. І.у. припускає вдосконалення управління, але вона не є простим скороченням кількості робітників апарату управління. І.у. може здійснюватися шляхом її автоматизації і механізації, які потребують додаткових капітальних вкладень, але досягається тільки в тому випадку, якщо при цьому буде зростати ефективність управління.

Інтерактивне маркетингове дослідження – збирання первинної інформації за допомогою Internet-опитувань та групових сфокусованих інтерв'ю в діалоговому режимі.

Інтерактивний маркетинг – форма прямого маркетингу, що здійснюється задопомогою інтерак­тивних комп'ютерних служб, які надають інформаційні послуги у оперативному режимі. Для цього використовуються системи, які забезпечують двосторонній електроннийзв'язок між про­давцем та покупцем.

Інтермодальне транспортування - перевезення вантажу двома або декількома різкими видами транспорту.

Інформативна реклама – реклама, що застосовується для повідомлення споживача про новий товар та формування первинного попиту на нього.

Інформаційна логістика - логістика, яка організовує потік даних, що супроводжують матеріальний потік, і охоплює управлін­ня всіма процесами переміщення і складування реальних товарів на підприємстві, дозволяючи забезпечувати своєчасну доставку цих товарів у необхідних кількостях, комплектації, якості з точки їх ви­никнення в точку споживання із мінімальними витратами й опти­мальним сервісом.

Інформаційний потік - сукупність циркулюючих у логістичній системі, між логістичною системою і зовнішнім середовищем повідомлень, необхідних для управління і контролю логістичних операцій.

Інформаційні ресурси знання, відомості, дані, які отримуються та накопичуються в процесі розвитку науки і в практичній діяльності людей, які (інформаційні ресурси) можуть бути використані у виробництві та управлінні як фактор збільшення обсягів виробництва та збільшення його ефективності.

Інформаційно-комунікаційна система управління система, яка включає засоби і канали зв’язку між суб’єктом і об’єктом управління, спілкування та об­мін інформацією між людьми, соціальними громадами, господарськими системами та організаціями.

Інформація – відомості, знання спостерігача про систему та середовище її функціонування.

Інфраструктура різноманітні види діяльності по обслуговуванню головного виробника.

Кадрова політика підприємства має за головну мету забезпечення тепер та у майбутньому кожного робочого місця, кожної посади персоналом відповідної кваліфікації. Реалізація цієї кін­цевої мети передбачає виконання багатьох функцій: 1) набір персоналу; 2) підготовка персоналу; 3) оцін­ка персоналу; 4) мотивація додержання дисципліни; 5) контроль додержання правил гігієни та безпеки; 6) забезпечення зв’язків між керівництвом та представниками трудових колективів; 7) реалізація соці­альних функцій.

Канал прямого маркетингу – канал розподілу товарів, в якому немає проміжних ланок і рівнів.

Канал розподілу – сукупність незалежних організацій, які беруть участь в процесі просування товару чи послуги від виробника до споживача, який використовує цей товар чи послугу або безпосередньо, або для виробництва на їхній основі інших товарів і послуг.

Капітал торгової марки – цінність торгової марки. Визначається тим, наскільки покупцям властива висока марочна прихильність, іменна поінформованість, сприйняття якості, сталі марочні асоціації та іншими активами, такими як патенти, торгові знаками та стосунки між маркетинговими каналами.

Карта процесу - схема потоків, що виникають при надходженні замовлення від покупця і закінчується поставкою товару, яка наочно показує, скільки часу витрачається на операції, що забезпечують або не забезпечують збільшення цінності.

Кваліфікація – сукупність спеціальних знань і практичних навичок, що визначають ступінь підготовки робітника до виконання професійних функцій обумовленої складності.

Квота – обмеження обсягу товарів певних категорій, що дозволено ввозити до країни.

Керована ВМС – вертикальна маркетингова система, яка координує послідовні етапи виробницт­ва та розподілу товарів, завдяки розмірам та впливовості одного з учасників системи, а не за допомогою єдиного власника чи договірних зобов'язань.

Керування за контрактом – спільна підприємницька діяльність, заснована на використанні знань та навичок з менеджменту місцевої компанії для управління капіталом зарубіжного партнера.

Командна торгівля – залучення фахівців з торгівлі, маркетингу, інжинірінгу, фінансів, технічного су­проводу і навіть менеджерів найвищого рівня до обслуговування великих і складних замовлень.

Комбіновані маркетингові системи – багатоканальні системи розподілу, при яких певна компанія формує два та більше каналів розподілу, щоб охопити кілька сегментів ринку.

Комерційна таємниця – право фірми, банку тощо на зберігання в таємниці ряду документів, які відображають їх діяльність, ціни тощо.

Комерційні інтерактивні служби – організації, які надають своїм клієнтам за відповідну помісячну плату інформацію, розваги, можливість придбати товари та інші маркетингові послуги в режимі реального часу. Вони підключаються до Інтернету через власні комп'ютерні мережі, що забезпечує належний рівень конфіденційності інформації, котру надають клієнтам.

Комерційні оперативно-інформаційні служби – компанії, що за певну щомісячну платню надають своїм абонентам оперативну інформацію, розваги, можливість купувати, забезпечуючи також багато інших маркетингових послуг.

Комівояжер – роз'їзний торговець, що рекламує і продає товари.

Компетентність особисті можливості посадової особи, його ква­ліфікація, яка дозволяє брати участь у розробці пев­ного кола рішень чи вирішувати питання самому.

Комплекс маркетингових компонентів – сукупність контрольованих змінних (рішення про ціну, товар, систему комунікацій та розподілу).

Комплекс просування – специфічне поєднання реклами, персонального продажу, заходів зі сти­мулювання збуту та організації зв'язків з громадськістю, які використовуються для досягнення рекламних та маркетингових цілей.

Комплексне збирання даних – електронна система спостереження, яка дозволяє визначити вплив телевізійної реклами та інших маркетингових заходів з просування товарів на характер купівель даного споживача.

Комплексний продаж пропозиція комплексного вирішення проблеми, за умов якої усі компо­ненти купуються в одного постачальника, завдяки чому зникає ціла низка проблем, що обов'язково виникають при закупівлі у різних постачальників.

Комплексність міра використання одного з найважливіших методологічних підходів наукового пізнання та аналізу – комплексного підходу при вивченні явищ у системі управління виробництвом.

Комунікація сукупність інформаційних каналів у системі управ­ління.

Конвергенція одна з концепцій соціології, політекономії і політо­логії, на погляд якої в суспільному розвитку переважає тенденція до зближення двох соціальних систем — капіталізму і соціалізму — з їх подальшим синтезом у «змішаному суспільстві», який поєднує в собі позитивні риси і властивості кожної з них.

Конверсійний маркетинг – пов’язаний з наявністю від'ємного попиту на товари і послуги, тобто такої ситуації, за якої на значній частині потенційного ринку вони не знаходять свого покупця.

Конгломеративна диверсифікація – організація виробництва товарів проходить за новою технологією, а збут планується здійснювати на нових ринках.

Конкурентна відмінність висока компетентність організації в якій-небудь галузі, яка дає організації найкращі можливості залучати та зберігати клієнтів.

Конкурентна перевага – перевага, яку компанія має над конкурентами, через надання спожива­чам більшої цінності або за рахунок пропозиції товарів і послуг за нижчими цінами у порівнян­ні з конкурентами, або за рахунок надання споживачам більших вигод, які у достатній мірі компенсують більш високі ціни на товари та послуги.

Конкуренто­спроможність – це спроможність будь-кого витримувати конкурен­цію, протистояти конкурентам, вміння боротися за виживання та процвітання в ринкових умовах законним шляхом.

Конкурентоспро­можність галузі спроможність фірм, що входять до її складу, швидко реагувати на зміни структури галузі, відмічати нові тенденції в навколишньому середовищі.

Конкурентоспро­можність економіки це висока ефективність економіки, що розвивається на основі інтенсифікації (економічне використання всіх видів ресурсів), функціонування якої зумовлюється товарними відносинами. Вищою метою є народний добробут.

Конкурентоспро­можність країни спроможність країни в особі держави забезпечувати своїм громадянам та підприємствам досягнення більш високих результатів у більш стислий період, ніж інші країни. Для цього необхідне забезпечення пакетом необхідних законодавчих актів. Візитна картка К. к. визначається її питомою вагою в світовому господарстві, наявністю переваг по конкретних галузях та спроможністю їх розвитку.

Конкурентоспро­можність продукції (товару ) – комплекс споживчих та вартісних характеристик, що визначають його успіх на ринку, тобто спроможність саме даного товару бути обміненим на гроші в умовах широкого пропонування для обміну інших конкуруючих товарів.

Конкурентоспро­можність фірми спроможність фірми виробляти та реалізувати якісну продукцію швидко, дешево (відносно конкурентів), у достатній кількості, при високому технічному сервісі. К.ф. є мірою того, як фірма вміє розпорядитися конкретними ресурсами для своєчасного досягнення мети, вираженої через кількість і якість.

Конкуренція змагання господарюючих суб’єктів, коли їх самос­тійні дії ефективно обмежують можливість кожного з них однобічно впливати на загальні умови обігу товарів на відповідному товарному ринку, під яким розуміють сферу обігу товарів на території якої-небудь країни чи її частини, визначеної виходячи з економічної можливості покупця придбати товар на відповідній території і відсутності цієї можливості за її межами.

Конкуренція недобросовісна будь-які спрямовані на придбання переваг у під­приємницькій діяльності дії господарюючих суб’єк­тів, які протирічать положенням діючого законодавства, звичаям ділового обігу, вимогам добропорядності, розуму та справедливості і можуть спричинити (або спричинили) збитки іншим господа­рюючим суб’єктам, конкурентам або нанести шкоду їх діловій репутації.

Конкурсне виробництво процедура, спрямована на примусову або добро­вільну ліквідацію неспроможного підприємства, в результаті якої здійснюється розподіл конкурсної маси між кредиторами боржника. К.в. здійснюється з метою відповідного задоволення вимог кредито­рів і об’яви боржника вільним від боргів, а також з метою охорони сторін від неправомірних дій від­носно один одного.

Консорціум одночасне об’єднання промислового та банківсь­кого капіталу для досягнення загальної мети.

Консюмеризм – організований рух громадян та державних органів, спрямований на розширення прав і можливостей покупців стосовно продавців.

Контакт — один з етапів процесу продажу товарів, коли продавець зустрічається з покупцем і встановлює з ним ділові стосунки (таким самим терміном користуються і в процесі налагоджування співпраці із засобами масової інформації).

Контактна аудиторія будь-яка група людей, яка виявляє фактичний та потенційний інтерес до компанії чи впливає на досягнення нею своєї мети.

Контроль маркетингу процес виміру та оцінки результатів реалізації маркетингових стратегій і планів, а також здійснення коригувальних дій для досягнення поставлених цілей.

Контроль результатів рекламної кампанії — порівняння запланованих і реальних результатів рекламної діяльності.

Конфлікт всередині каналу розподілу – протиріччя, які виникають між учасниками каналу з при­воду цілей та функцій кожного учасника, а також з приводу того, хто що повинен робити та за яку винагороду.

Концентрична диверсифікація – поповнення асортименту фірми відбуватиметься аналогічними з позицій технології або маркетингу товарами.

Концентрований маркетинг – одна зі стратегій охоплення ринку, при якій компанія прагне охопи­ти велику частину одного або кількох субринків.

Концепція вдосконалення виробництва – вона ґрунтується на тому, що споживач віддасть перевагу товарам, які широко розповсюджені та доступні за ціною; управління маркетингом слід спряму­вати на вдосконалення виробництва та форм й методів розподілу.

Концепція вдосконалення товару – вона ґрунтується на тому, що споживач віддасть перевагу това­ру, якість, властивості та характеристики якого незмінно покращуються; отже, компанія-виробник повинна постійно удосконалювати свою продукцію.

Концепція інтенсифікації комерційних зусиль – вона виходить з припущення про те, що споживачі не будуть активно купувати товар, який виготовляє компанія, якщо не вжити спеціальних заходів для просування товару на ринок та широкомасштабного продажу.

Концепція кругообігу роздрібної торгівлі концепція кругообігу роздрібної торгівлі, полягає в тому, що нові види роздрібних торговців зазвичай починають з торгових операцій, які характеризуються низькою прибутковістю та низькою ціною, але потім вони включаються в торгові операції з вищими цінами та більшим переліком послуг, стаючи по суті такими ж „звичайними” роздрібними торговцями, як і ті, яких вони замінили.

Концепція логістики - система поглядів на удосконалення господарської діяльності шляхом раціоналізації управління матеріальними потоками.

Концепція маркетингу – вона передбачає, що досягнення компанією її глобальних цілей залежить від визначення потреб та запитів цільових ринків та від ефективнішого в порівнянні з компаніями-конкурентами задоволення потреб споживачів.

Концепція соціально-етичного маркетингу – її суть полягає в тім, що компанія повинна визначити потреби та інтереси цільових ринків, а потім забезпечити їх найвищою споживчою цінністю ефективнішими порівняно з конкурентами шляхами, які підтримують чи поліпшують добробут як клієнта, так і суспільства в цілому.

Копірайтер – текстовик, тобто особа, що розробляє рекламні девізи та тексти або пише статті, які мають рекламний характер, на замовлення.

Корисний товар – товар, що не обов'язково приносить негайне задоволення, проте дуже корисний у тривалій перспективі.

Корпоративна ВМС – вертикальна маркетингова система, при якій послідовні етапи виробництва та розподілу товарів належать одному власникові. Керівництво каналом базується на одноосібному володінні.

Корпоративна мережа магазинів – кілька магазинів роздрібної торгівлі, які перебувають у спільній власності, мають спільне керівництво, централізовані служби закупівлі та збуту та торгують аналогічним асортиментом товарів.

Корпоративний Web-вузол – вузол, створений в Web будь-якою компанією, який містить всю необхідну інформацію, то може зацікавити споживачів та сформувати привабливий імідж компанії в очах споживачів, такий Web-вузол не призначений для продажу товарів чи послуг, а лише забезпечує інтерактивний зв'язок зі споживачами та ініціюється самими споживачами.

Крива попиту – крива, що показує, яку кількість одиниць товару купують на ринку за певний час при різних цінах на даний товар.

Культура – сукупність основних цінностей, понять, потреб та стереотипів поведінки, які член суспільства засвоює в сім'ї та різноманітних соціальних інститутах.

Культурне середовище – соціальні інститути та інші сили, під впливом яких формуються основні цінності, переконання, переваги та норми поведінки у суспільстві.

Культурні чинники – багато в чому визначають індивідуалізацію запитів споживачів по відношенню до товарів і послуг та пов'язані з такими характеристиками, як рівень освіти і професія, ступінь прихильності основним традиційним культурним цінностям, релігійні уявлення, відношення до природи, суспільства, відношення до самим себе, схильність до впливу субкультурних чинників, життєва позиція, стиль і спосіб життя і т.д.

Купівельна поведінка індивідуального споживача – купівельна поведінка кінцевого споживача — фізичної особи або домогосподарства, який купує товари та послуги для особистого споживання.

Купівельна поведінка компанії-покупця – купівельна поведінка усіх організацій, що купують товари та послуги для використання їх у виробництві інших товарів та послуг, що потім продаються, здаються в оренду або постачаються іншим споживачам, а також усіх компаній, що займаються роздрібною та оптовою торгівлею. Останні купують товари для їхнього подальшого продажу або надання в оренду з метою отримання прибутку.

Купони – сертифікати, що дають можливість заощадити гроші за стимулювання купівлі певних товарів.

Куртаж – винагорода посереднику.

Ланцюжок створення споживчої цінності – основний інструмент для пошуку шляхів підвищення споживчої цінності.

Лідер – член референтної групи, який здійснює вплив на інших завдяки своїм професійним якостям, знанням, особистим характеристикам та іншим можливостям.

Лідерство у цінах неофіційний метод встановлення цін на вироблений товар, який фірми застосовують в умовах олі­гополії. Фірма-лідер оголошує зміну ціни, а інші фірми (які слідкують за лідером) незабаром оголошують ідентичну зміну ціни.

Ліцензування – метод виходу на зарубіжний ринок, коли компанія укладає угоду щодо ліцензування і надає партнерам право на використання своєї технології виробництва, торгової марки, патенту, торгової таємниці або інших цінностей за відповідну винагороду або авторські відрахування.

Логістика - теорія і практика управління матеріальними і по в'язаними з ними інформаційними потоками.

Логістика сервісного відгуку - процес координації логістичних операцій, необхідних для надання послуг найбільш ефективним способом з погляду витрат і задоволення запитів споживачів.

Логістична інформаційна система - певним чином організована сукупність взаємопов'язаних засобів обчислювальної техніки, різноманітних довідників і необхідних засобів програмування, яка забезпечує вирішення тих чи інших функціональних завдань і управління матеріальними потоками.

Логістична операція - відособлена сукупність дій з реалізації логістичних функцій, спрямована на перетворення матеріального і/або інформаційного потоку.

Логістична система - адаптивна система зі зворотним зв'язком, яка виконує ті чи інші логістичні функції (операції), складається з підсистем і має розвинуті внутрішньосистемні зв'язки та зв'язки із зовнішнім середовищем.

Логістична система з прямими зв'язками - система, у як і матеріальний потік доводиться до споживача без участі посередників, на основі прямих господарських зв'язків.

Логістична функція - укрупнена група логістичних операції!, спрямованих на реалізацію мети логістичної системи.

Логістичний канал - частково впорядкована множина різних посередників, які здійснюють доведення матеріального потоку від конкретного виробника до його споживачів.

Логістичний ланцюг - лінійно впорядкована множина учас­ників логістичного процесу, які здійснюють логістичні операції з доведення зовнішнього матеріального потоку від однієї логістичної системи до іншої за умови виробничого споживання або до кінцевого споживача за умови особистого невиробничого споживання.

Логістичний сервіс - є певною сукупністю послуг, які нада­ються в процесі безпосереднього постачання товарів споживачам, що є завершальним етапом просування матеріального потоку логістичними ланцюгами.

Логістичні витрати - витрати, пов'язані з виконанням логіс­тичних операцій.

Локальний маркетинг пристосування товарів та складових програми маркетингу до потреб локальних споживчих груп, до яких входять мешканці якої-небудь місцевості — міст, районів, мікрорайонів та навіть покупці, що відвідують окремі магазини.

Магазин знижених цін підприємство роздрібної торгівлі, яке торгує стандартними товарами за нижчими цінами за рахунок зниження торгових націнок та збільшення обсягу продажу.

Магазин різноманітного асортименту – торгує широким набором товарів за низькими та середніми цінами.

Магазин уцінених товарів (які торгують за заниженими цінами) – роздрібні торговці, які закуповують товари за цінами нижче звичайних гуртових та продають їх за цінами нижче роздрібних. До цієї категорії входять приватні магазини уцінених товарів, заводські магазини та склади-клуби.

Макрологістика - логістика, яка досліджує процеси, що про­тікають на регіональному, міжрегіональному, загальнонаціональ­ному і міждержавному рівнях.

Макрологістична система - велика логістична система управління потоковими процесами за участю декількох і більше не­залежних суб'єктів господарювання, не обмежених у територіаль­ному розташуванні.

Макросередовище – основні зовнішні чинники, що впливають на все маркетингове середовище: демографічні, економічні, природо-географічні, технологічні, політичні та культурні.

Марка – назва, поняття, знак, символ, дизайн або їх комбінація, призначена для ідентифікації товарів або послуг, які пропонуються продавцем (групою продавців), а також для встановлення їхніх відмінностей від товарів та послуг конкурентів.

Маркетинг вид людської діяльності, який спрямований на задоволення потреб шляхом обміну. Система організації діяльності підприємства, що ґрунтується на всебіч­ному вивченні ринку, відповідного потребам ринку виробництва товарів, їх просування на ринок збуту.

Маркетинг на рівні ринкових ніш – формування компанією пропозицій товарів та послуг, значною мірою пристосованих до специфічних нужд споживачів одного абокількох підсегментів ринку, що часто характеризуються меншим рівнем конкуренції.

Маркетинг сегментів – формування компанією пропозицій товарів та послуг, значною мірою пристосо­ваних до специфічних потреб споживачів, що належать до одного або кількох сегментів ринку.

Маркетинг стосунків – процес налагодження, підтримки та розвитку міцних взаємовигідних сто­сунків зі споживачами або іншими зацікавленими особами.

Маркетингова інформаційна система (МІС) – сукупність заходів, спрямованих на збирання, об­робку. аналіз, оцінку та розповсюдження актуальних, точних та своєчасних даних з метою ін­формаційного забезпечення маркетингових рішень, а також людських та матеріальних ресурсів, необхідних для цього процесу.

Маркетингова стратегія – загальний план маркетингових заходів, за допомогою яких компанія розраховує досягти своїх маркетингових цілей.

Маркетингове стратегічне планування – це управлінський процес створення і підтримки стратегічної відповідності між цілями фірми, її потенційними можливостями і шансами у сфері маркетингу.

Маркетингове дослідження – комплексне планування, збирання, аналіз та опис даних, необхідних у специфічній маркетинговій ситуації.

Маркетингове середовище – сукупність осіб та сил, що діють поза компанією та впливають на розвиток і підтримку службами маркетингу взаємовигідних стосунків з цільовими споживачами.

Маркетинговий аудит – всеосяжне, систематичне, незалежне і регулярне вивчення середовища, цілей, стратегій і діяльності компанії з метою визначення проблем і можливостей, а також із метою розробки пропозицій з упорядкування плану дій, спрямованих на підвищення ефектив­ності маркетингу компанії.

Маркетинговий комплекс – набір керованих маркетингових інструментів – товар, ціна, методи розповсюдження та просування товару, – який компанія використовує з метою одержання ба­жаної реакції цільового ринку.

Маркетинговий процес це процес аналізу ринкових можливостей; вибору цільових ринків; роз­робки маркетингового комплексу та керівництва маркетинговими заходами.

Маркетингові комунікації – вид діяльності, спрямований на задоволення потреб людей у процесі створення зв'язків між споживачами й виробниками товарів.

Маркетингові посередники – фірми, які допомагають підприємству в розподілі кінцевим споживачам товарів даного підприємства (оптові посередники, дистриб'ютори, рекламні та консалтингові агентства, фінансові посередники та ін.).

Матеріальний потік - це сукупність товарно-матеріальних цінностей, які розглядаються на часовому інтервалі в процесі засто­сування до них різних логістичних операцій.

Матеріальні запаси - це продукція виробничо-технічного призначення, яка знаходиться на різних стадіях виробництва і обі­гу, вироби народного споживання та інші товари, що очікують на вступ у процес виробничого або особистого споживання.

Матриця зростання частки ринку – метод планування портфелю, що оцінює стратегічні бізнес-одиниці компанії з точки зору темпів зростання їхнього ринку і відносної частки цих підрозді­лів на ринку. Існують чотири типи СБО "зірки", "дійні корови", "важкі діти" та "собаки".

Менеджмент служби торгівлі підприємства – розроблення стратегії й структури служби продажу, пошук і залучення працівників, відбір, підготовка і винагорода торгових агентів, керування ними та оцінка їхньої діяльності. Аналіз планування, реалізація та контроль за виконанням заходів з продажу товарів підприємства.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.019 с)...