Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Облік довгострокових фінансових інвестицій



Довгострокові фінансові інвестиції – це інвестиції на період більше одного року, а також усі інші, які не можуть бути вільно реалізовані у будь-який момент (п. 17 П(С)БО 2). Відображаються за статтею «Довгострокові фінансові інвестиції» у розділі I «Необоротні активи» Балансу.

Облік довгострокових інвестицій здійснюють на рахунку 14 «Довгострокові фінансові інвестиції», який призначений для узагальнення інформації про наявність та рух довгострокових інвестицій (вкладень) у цінні папери інших підприємств, облігації державних та місцевих позик, статутний капітал інших підприємств, створених на території країни та за кордоном. Рахунок 14 має такі субрахунки: 141 «Інвестиції пов'язаним сторонам за методом обліку участі в капіталі», 142 «Інші інвестиції пов'язаним сторонам», 143 «Інвестиції непов'язаним сторонам». Аналітичний облік ведеться за видами довгострокових фінансових інвестицій та об'єктами інвестування. При цьому аналітичний облік повинен забезпечити можливість одержання інформації про довгострокові фінансові інвестиції в об'єкти і в Україні, і за кордоном.

Аналітичний облік інвестицій ведеться за їх видами та об'єктами інвестування. Згідно з п. 17 П(С)БО 2,інвестиції, придбані на період більше року, відображаються у балансі за статтею «Довгострокові фінансові інвестиції».





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 263 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...